Unge mænd søges

Seks mænd kunne onsdag fejre, at de havde fået tappet blod 100 gange, men blodbanken mangler unge mænd

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Der var feststemning i Aalborg Blodbank onsdag formiddag. På briksene havde seks mænd taget plads, hvor de for 100. gang fik tappet blod.

Gert Lykkegaard fra Vrå var en af dem, der havde taget plads på briksen, som han havde gjort 99 gange før.

- Min kone, som er sygeplejerske, opfordrede mig til det for fyrre år siden, og så er jeg blevet ved. Jeg føler mig fysisk godt tilpas bagefter, jeg kan ikke helt forklare det, men det er en form for velvære, fortalte han.

Gert Lykkegaard kan ikke se nogen grund til, at man ikke skal være bloddonor, og han opfordrer de unge til at tage sig sammen og komme af sted.

Unge mænd i høj kurs

Fra 1. januar og til 11. december havde 1063 aalborgensere meldt sig til blodbanken via Bloddonorerne i Danmark. Heraf var 38 procent mænd, så dem vil man gerne have flere af.

Det er ikke fordi, deres blod er bedre. Men når kvinder bliver gravide, skal de holde en tappepause, hvor de ikke kan give blod. Mange kommer ikke igen, når de er færdige med at amme. Så skal de genhverves, og det koster ressourcer, fortæller Marianne Larsen, der er medlem af bestyrelsen for bloddonorer i Aalborg.

Når mændene først er kommet ind i systemet, bliver de der som regel. Derudover har de også mere blod at give af, og de kan som regel blive tappet oftere end kvinderne.

På briksen for første gang

Jeppe Klemmensen fra Sønderholm er en af de unge mænd, som blodbanken gerne vil have fat. Han er 18 år, og onsdag var han i blodbanken for at afgive blod for første gang.

- Jeg vil gerne hjælpe andre, og hvis jeg kan gøre det på den her måde, så gør jeg det gerne, fortalte han, mens sygeplejersken stak nålen i hans venstre arm.

Når blodbanken går på gaden for at tiltrække nye donorer, hører de ofte, at mændene er bange for nåle, og det er derfor, de ikke tilmelder sig registret. Men det afviser Jeppe Klemmensen.

- jeg tror, det handler om dovenskab. Man skal jo lige tage sig sammen og komme herned. Det gør i hvert fald ikke ond, forsikrede han, da blodet var begyndt at løbe gennem slangen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.