Unge med særlige behov skal også uddannes

Der var stor søgning til Han Herred Fritidscenter, hvor unge med særlige behov og deres forældre kunne høre om muligheder for uddannelse og job. Arrangør var Ungdommens Uddannelsesvejledning Vendsyssel Øst/Vest.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

VUC Nordjyllands afdeling i Jammerbugten var repræsenteret med afdelingschef Jens Jørgen Guldberg Madsen, der bl.a. fortalte om et nyt tilbud til unge mellem 18 og 25 år, der bydes på tre års uddannelse med morgenmad og frokost i timeplanen.

Ungdommens Uddannelsesvejledning Vendsyssel Øst/Vest har base i Brønderslev og afdelinger Fjerritslev, Brovst, Aabybro og Jetsmark. - UU Vendsyssel Øst/Vest er en uafhængig institution med en politisk ledelse, hvis formand er Kim Bennike, Tranum. Målgruppen er unge mellem 12 og 25 år, fortæller centerleder Ole Danekilde. Der var 50 udstillere på messen, der var godt besøgt lige fra dørene blev åbnet. - Det er tredje gang, vi holder denne messe, som er blevet til i et samarbejde mellem alle UU'er i Region Nord, forklarer Ole Danekilde. Messen bød på en meget bred vifte af uddannelsesmuligheder spændende fra specialiserede tilbud over mere brede tilbud som efterskoler og specialskoler for voksne til botræningssteder, taleinstitut og landsforeninger som LEV og Ligeværd. - Der var megen fokus på den nye treårige ungdomsuddannelse. 28 fra Jammerbugt Kommune har allerede tilmeldt sig. Nogle overfører et basisår fra anden uddannelse og kan derfor klare forløbet på kun to år, oplyser Ole Danekilde. Han håber, at messen besøges af ca. 800 gæster.