Unge mekanikere kan snart få kørekort til motorcykel

Justitsministeriet undtager nu unge motorcykelmekanikere og lærlinge for nye regler til motorcykelkørekort.

Unge mekanikere kan snart få kørekort til motorcykel

Unge motorcykelmekanikere og lærlinge skal i fremtiden kunne erhverve kørekort til mellemstor motorcykel allerede fra de er 18 år og til stor motorcykel fra de fylder 20 år, når kørekortet bruges i forbindelse med arbejde og uddannelse.

Det oplyser Justitsministeriet til Ritzau, og justitsminister Morten Bødskov (S) skriver i en mail.

- Jeg er tilfreds med, at det er lykkedes at finde en løsning for de motorcykelmekanikere og -lærlinge, der så ud til at komme i klemme i forbindelse med de nye kørekortregler, oplyser ministeren.

Fra den 19. januar 2013 har nye regler for kørekort ellers betydet, at aldersgrænsen til mellemstor og stor motorcykel blev forhøjet til henholdsvis 20 og 24 år.

En række brancheorganisationer har dog gjort opmærksom på, at de nye alderskrav ikke er hensigtsmæssige for mekanikere og -lærlinge.

For eksempel betyder alderskravene, at en række lærlinge og mekanikere i dag ikke har mulighed for at afprøve motorcykler i forbindelse med eksempelvis reparationer.

Samtidig er det et krav, at en elev på motorcykelmekanikeruddannelsen får kørekort til samtlige motorcykelkategorier, før den afsluttende prøve kan aflægges.

- Med denne løsning synes jeg, at vi har fundet en god balance mellem hensynet til færdselssikkerheden og hensynet til lærlinge og motorcykelmekanikere, skriver Morten Bødskov.

Ændringen for mekanikere og lærlinge vil træde i kraft den 1. april 2013.

Indtil indehaveren opfylder de almindelige alderskrav, giver kørekortet kun ret til at føre køretøjer, der afprøves i forbindelse med reparation og vedligehold.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.