Unge musikere mødes i Farsø

Ungdomssymfoniorkester spiller med 3. klasse

Ved stævnet får de unge, klassiske musikere mulighed for at spille sammen i et større orkester, og mange af dem er gengangere fra tidligere weekend- og sommerstævner.

Ved stævnet får de unge, klassiske musikere mulighed for at spille sammen i et større orkester, og mange af dem er gengangere fra tidligere weekend- og sommerstævner.

FARSØ:Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester spiller med 3. klasse i Farsø. Det sker i weekenden 31. januar-1. februar. Her samles ca. 90 unge musikere i Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (NUS) atter engang - og denne gang i Farsø. NUS-stævnet samler børn og unge fra samtlige kommuner i Region Nordjylland,

Ved stævnet får de unge, klassiske musikere mulighed for at spille sammen i et større orkester, og mange af dem er gengangere fra tidligere weekend- og sommerstævner. Til dette stævne har NUS desuden inviteret en 3. klasse fra Gedsted Skole til at spille med til koncerten søndag.

3. klasse-eleverne undervises i violinspil på deres skole af Vesthimmerlands Kulturskoles lærere som en del af en den understøttende undervisning, som er kommet i stand efter folkeskolereformen. Elever fra Vesthimmerlands Kulturskoles strygeorkester, ”Himmelstrygerne” deltager også som musikere i NUS denne weekend.

Resultatet af ugens arbejde kan opleves ved den offentlige afslutningskoncert søndag 1. februar kl. 14. Her vil 3. klasse-eleverne fra Gedsted spille med ved et fællesnummer.

NUS weekendstævnet foregår i Dronning Ingrid Hallerne, Jeppe Åkjærsvej i Farsø.

Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester henvender sig til alle unge, som spiller et orkesterinstrument, og som har spillet i flere år.

De regionale ungdomsorkestre administreres af Kulturskoler i Nordjylland, som er et samråd af alle musik- og kulturskoler i Region Nordjylland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.