Byggeri

Unge på forgæves boligjagt i Aalborg

5800 på venteliste trods rekordmange byggerier

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:Ventelisten til en studiebolig i Aalborg er større end nogensinde, og det til trods for det rekordstore byggeri af ungdomsboliger i Aalborg gennem de seneste år. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende fredag.

- Vi har 5800 på venteliste i øjeblikket, og så mange har vi aldrig haft tidligere, siger Eigil Johansen, forretningsfører hos boliganvisningen for studerende i Aalborg.

De mange boligsøgende skal ses i lyset af, at der de senere år er bygget ungdomsboliger i et omfang som aldrig tidligere.

Må bo på vandrehjem

I 2010 kom der 1000 nye til, i 2013 var tallet 1200 og ved studiestart 1. september vil der siden nytår være kommet 500 nye studieboliger til.

- Jeg forventer, at kommunens tag-over-hovedet-garanti vil betyde, at vi ligesom i 2013 må indkvartere 2-300 personer på vandrehjemmet, lyder vurderingen fra Eigil Johansen

Hvad nye ungdomsboliger angår, er det i øvrigt langt fra slut. Ifølge Eigil Johansen vil der ved udgangen af 2015 være kommet yderligere 1500 ungdomsboliger til.

Eigil Johansen, der i forbindelse med uddannelsesmesser og kontakt med unge i forbindelse med boliganvisningen har erfaret, at Aalborgs satsning på ungdomsboliger får flere til at søge til byen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst