Unge på forgæves boligjagt i Aalborg

5800 på venteliste trods rekordmange byggerier

Arkivfoto
Byggeri 1. august 2014 06:21

AALBORG: Ventelisten til en studiebolig i Aalborg er større end nogensinde, og det til trods for det rekordstore byggeri af ungdomsboliger i Aalborg gennem de seneste år. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende fredag.

- Vi har 5800 på venteliste i øjeblikket, og så mange har vi aldrig haft tidligere, siger Eigil Johansen, forretningsfører hos boliganvisningen for studerende i Aalborg.

De mange boligsøgende skal ses i lyset af, at der de senere år er bygget ungdomsboliger i et omfang som aldrig tidligere.

Må bo på vandrehjem

I 2010 kom der 1000 nye til, i 2013 var tallet 1200 og ved studiestart 1. september vil der siden nytår være kommet 500 nye studieboliger til.

- Jeg forventer, at kommunens tag-over-hovedet-garanti vil betyde, at vi ligesom i 2013 må indkvartere 2-300 personer på vandrehjemmet, lyder vurderingen fra Eigil Johansen

Hvad nye ungdomsboliger angår, er det i øvrigt langt fra slut. Ifølge Eigil Johansen vil der ved udgangen af 2015 være kommet yderligere 1500 ungdomsboliger til.

Eigil Johansen, der i forbindelse med uddannelsesmesser og kontakt med unge i forbindelse med boliganvisningen har erfaret, at Aalborgs satsning på ungdomsboliger får flere til at søge til byen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...