Unge prøver iværksætterdrømmene af

I løbet af et skoleår tester 25 HG-elever deres evner som iværksættere. I går viste de produkterne frem.

Nav­net Gilasikk dæk­ker over en hår­bøj­le-virk­som­hed. Der­for hav­de alle pi­ger­ne i virk­som­he­den en far­ve­strå­len­de bøj­le i hå­ret. Her er det An­net­te Karl­sen (tv), der ret­ter lidt på sin kom­pag­non Gin­na Chri­sten­sens fri­su­re.
Foto: Hans Ravn

Nav­net Gilasikk dæk­ker over en hår­bøj­le-virk­som­hed. Der­for hav­de alle pi­ger­ne i virk­som­he­den en far­ve­strå­len­de bøj­le i hå­ret. Her er det An­net­te Karl­sen (tv), der ret­ter lidt på sin kom­pag­non Gin­na Chri­sten­sens fri­su­re. Foto: Hans Ravn

HJØRRING:Hjemmelavede smykker og pynt til mobilen. Firkantede plast lysestager og farvestrålende hårbøjler. Det var nogle af de produkter, der i går blev vist frem på EUC Nord. Bag produkterne står seks virksomheder, der alle er startet op af elever på 2. HG. Arbejdet med virksomhederne, der foregår i samarbejde med Nordea og Young Enterprise, begyndte efter sommerferien og strækker sig over hele skoleåret. - Eleverne har startet virksomhederne op helt fra bunden. De har selv lavet virksomhedsplaner, produktudvikling og budgetter, fortæller Karen Heilesen, underviser på forløbet. De elever NORDJYSKE talte med på messen, har alle en drøm om at få deres eget engang. Virksomhedsprojektet på EUC ser de derfor ikke kun som et skoleprojekt - det er snarere en afprøvning af evnerne som iværksættere samtidig med, at gode erfaringer til fremtiden høstes. - Jeg har lært, at det kræver hårdt arbejde at drive sin egen virksomhed. Men også at det betaler sig i sidste ende, siger Anette Karlsen, elev og direktør.