Unge skal have skub ud af ensomhed

Trygfonden bidrager med penge til at unge får et liv med større indhold

Henning krabbe (nummer to fra venstre) var den glade giver fra Trygfonden. Her sammen med fritids- og kulturkonsulent Inger Aarup-Kristensen og borgmester Lene Hansen. Bagest direktør for børn og kultur Henning Risager. Foto: Kurt Bering <i>Kurt Bering</i>

Henning krabbe (nummer to fra venstre) var den glade giver fra Trygfonden. Her sammen med fritids- og kulturkonsulent Inger Aarup-Kristensen og borgmester Lene Hansen. Bagest direktør for børn og kultur Henning Risager. Foto: Kurt Bering Kurt Bering

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:”Fra ensom til aktiv”. Det er temaet for et projekt, som Brønderslev Kommune sætter i gang for ensomme unge.

I stedet for at sidde alene hjemme uden venner og kigge ind i en væg, skal de ud i det virkelige liv, for på den måde at få venner og dermed et bedre liv.

Den ide har TrygFonden støttet med 150.000 kr. Det er Jobcentret, der har konstateret, at der er en gruppe af unge mellem 18 og 25 år, der er ensomme. Nogle har måske en psykisk lidelse eller et misbrugsproblem.

- Det er dem, vi vil få fat i og gøre en indsats for, fortæller borgmester Lene Hansen (S), direktør for børn og kultur, Henning Risager samt fritids- og kulturkonsulent Inger Aarup-Kristensen.

Det var direktør Henning Krabbe, der er medlem af Trygfondens regionale råd, der overrakte de 150.000 kr.

- Potentialet er ca. 150, men vi regner med at kunne nå ca. 50, fortæller Lene Hansen.

Inger Aarup-Kristensen tilføjer, at det nu er en ny gruppe, der er søgt penge til. Nemlig unge mellem 18 og 25 år.

To gange har Trygfonden bidraget med penge til ordningen med fritidsguider, hvor Brønderslev Kommune betaler fritidsguidernes løn, mens pengene fra Trygfonden går til kontingent og udstyr. Dette projekt hedder ”En hjælpende hånd til en aktiv fritid”.

Lene Hansen fortæller, at det kan være forældre, der ikke har en tradition for, at deres børn går til aktiviteter. Der er undertiden tale om personer, der ikke har kontakt til deres familie.

- Er man ensom har man undertiden heller ikke mange penge. Det er her, dette projekt kommer ind og kan hjælpe.

- De skal måske blot have et lille skub for at komme ud i en forening.

Henning Krabbe fortæller til NORDJYSKE, at der er gode solstrålehistorier om børn og unge, der har fået et bedre liv.

- Derfor vil vi gerne bakke op om dette projekt, siger Henning Krabbe.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.