EMNER

Unge skal vide mere om sex

Sundhedsplejen i Vesthimmerland vil undervise 9. klasser i sex

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sexualisterne Vesthimmerland underviser i samarbejde med sundhedsplejen andre unge i sex. Foto: Thomas Vinther

VESTHIMMERLAND:Sundhedsplejen i Vesthimmerland er som noget nyt begyndt at tilbyde seksualundervisning til alle elever i 9. klasse på kommunens skoler i samarbejde med Ungdomsskolen.

Takket være samarbejdet kan sundhedsplejen supplere sin undervisning med et besøg af Sexualisterne, der er finansieret af ungdomsskolen i Vesthimmerlands kommune. Sexualisterne er et korps af unge, der kommer rundt på skoler og lignende og taler med andre unge om sex.

Unge har brug for mere viden

- Mange unge har brug for noget viden på området, og det kan være meget tilfældigt, hvor de får det fra. Derfor har Sundhedsplejen valgt at give tilbud om yderligere undervisning, Ikke mindst fordi vi som faggruppe har nemt ved at formidle de faktuelle ting. Derudover har vi valgt at få Sexualisterne til at medvirke for at supplere vores undervisning, da vi jo af gode grunde er ældre og mere modne, end de er, og det kan være svært for de unge at identificere sig med. Så vi har inddraget Sexualisterne for at ramme bredt, forklarer Helga Bohm, der er ledende sundhedsplejerske ved sundhedsplejen i Vesthimmerlands kommune.
Sundhedsplejen og Sexualisterne er i øjeblikket på besøg på skolerne i Vesthimmerland.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.