Pandrup

Unge sniffer gas

SSP advarer forældre om fund af joints og lightergas

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

En tom beholder til lightergas og pølseposer med en tydelig lugt efter hash ligger ved bålet.Foto: Flemming Dahl Jensen

PANDRUP:Ungdomskonsulent Rasmus Theil gjorde mandag nogle fund i Anlægget i Pandrup, som gør ham meget bekymret på en ukendt gruppe unges vegne.

Han har nemlig fundet papir til joints samt pølseposer, der umiskendeligt lugter af, at der har været hash i dem.

Sniffer lightergas ved bål

Og så har han fundet tomme flasker med lightergas ved en bålplads, hvor der også er spor efter knallert-kørsel.

- Ind i mellem popper det op, at nogle sniffer gas. Men det er utroligt farligt. Det giver skader i hjernen, og i de værste tilfælde kan det påvirke åndedrætscentret, og så dør du, advarer Rasmus Theil.

- Og så er det rigtig farligt at sidde og sniffe lightergas ved et bål. Hvis du har sniffet det, så sidder det jo på dine arme og dit ansigt, og hvis du så kommer for tæt på bålet for eksempelvis at ligge en pind på ilden, så brænder du altså, understreger kommunens ungdomskonsulent.

Gå ned og hils på dem

Han opfordrer derfor beboere til at gå et par ture i området og hilse på de unge, der holder til i Anlægget, og han mener, det hovedsagligt er lokale unge omkring de 16 år.

- Hvis en tyv er på udkig efter et sted at bryde ind i et boligkvarter, så dropper han det igen, hvis han er blevet set, forklarer Rasmus Theil, som selvfølgelig også opfodrer forældre til at være ekstra opmærksomme.

- Læg mærke til om dit barn kommer i Anlægget og ikke længere vil tale med dig. Hvad bruger dit barn sine lommepenge på. Har dit barn pludselig fået brug for flere penge og er begyndt at sælge sine ejendel for at få råd til et forbrug af et eller andet, siger fra Rasmus Theil.

Tag dialogen med dem

Der skal ikke sættes en gps i barnet, men være opmærksomhed om dets gøren og laden.

- Det handler om den positive dialog, hvor man fortæller, at man er bekymret for sit barn og, at man har sat det i Verden, siger Rasmus Theil.

Rygning af hash og snifningen kan meget vel føre til yderligere misbrug.

- Hvad tænker man, når man vælger at sniffe gas, selv om man ved det er farligt? Det er jo ikke logisk, siger han.

Hvorfor giver det mening

Men alt hvad unge gør, det er logisk for dem set fra deres synspunkt i det øjeblik, de gør det. For dem giver det mening.

- Derfor er dialogen vigtigt for at høre, hvorfor det giver mening at sniffe lightergas. Hvis det er for at være sej, så er der mange andre måder at være sej på. Eller er det for at flygte fra noget i livet, nævner ungekonsulenten, som derfor hele tiden søger dialogen med pågældende unge.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.