Unge søges til en oplevelse for livet

15 nordjyder skal til Cambodia i juli næste år

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Med udspring i Abildgård kirkes mangeårige samarbejde med menigheden i Preah Sdach i Cambodia, arrangeres der nu, ligesom i 2009 en ungdomsrejse til Cambodia.

Denne gang er det ikke kun Abildgård kirke, der er arrangør, men arbejdsgruppen er bredt sammensat fra hele Aalborg Stift i samarbejde med Danmission.

Turen bliver til virkelighed, fordi den lokale kirke i Preah Sdach, et landbrugsområde tæt ved den vietnamesiske grænse i Cambodia, har inviteret 15 unge nordjyder til at besøge dem i juli 2013.

Formålet med turen er at mødes med andre unge fra den del af verden, og støtte dem i deres arbejde for udvikling. Det bliver en enestående mulighed for at komme tæt på en helt anderledes kultur og knytte bånd til mennesker med en helt anden baggrund end vores - samt på nærmeste hold at opleve deres levevilkår.

I to uger vil deltagerne bo i landsbyen og her møde børn, unge og voksne. De unge nordjyder skal undervise lidt i engelsk, deltage i kirkens ungdoms- camp, og følge udviklingsarbejdet, der er støttet af Danmission. Der bliver sikkert lejlighed til at prøve at plante ris og pløje med vandbøfler.

Rejsens sidste uge bliver mere turistpræget, her vil man opholde sig nogle dage i hovedstaden Phnom Penh hvor blandt andet Killing Fields samt det berygtede S21 fængsel besøges. Turen afsluttes med besøg i tempelbyen Anchor Wat.

Mange detaljer i rejsen er endnu ikke endelig fastlagt, her vil de unge rejsedeltagere få medindflydelse, der er planlagt flere forberedelsesaftner, hvor deltagerne vil blive ”klædt på” til mødet med den fremmede kultur.

Efter hjemkomsten forventes det at man vil være med til at fortælle om sine oplevelser til andre her i landsdelen.

Har man fået lyst til at tage med på den spændende tur skal man ansøge senest 3. december 2012, og man sender ansøgningen til Johs. Kûhle, Abildgård Kirke, 9900 Frederikshavn. Her kan man også få nærmere oplysninger om turen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.