Frederikshavn

Unge: Stil skarpt på din fremtid

Mere end 3000 unge møder mere end 100 virksomheder og uddannelser i Arena Nord i Frederikshavn til efteråret

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Til efteråret løber den første ungemesse ”Zoom ind på din fremtid” af stablen i Arena Nord. Det er Vendsyssel Nu, der står bag med Anne Louise Vanggaard som projektleder.

FREDERIKSHAVN:1. oktober bliver der godt fyldt i Arena Nord, når en spritny ungemesse løber af stablen.

Det er foreningen Vendsyssel Nu, der står bag, og i skrivende stund er der meldt mere end 3000 elever og andre unge til, og omkring 100 virksomheder og uddannelsesinstitutioner har også meldt deres ankomst. Og der er stadig ledige pladser til dagen.

Navnet på arrangementet er "Zoom ind på din fremtid", og kræfterne bag messen arbejder på at højne sammenholdet i hele Vendsyssel.

- Vi arbejder på at gøre vores del af landet attraktivt, og vise hvad vi kan her. Og samtidig vil vi gerne, at de unge får øjnene op for alle de muligheder der er her. Vi mener, at de unge i Vendsyssel kan være med til at skabe ny energi og vækst, og det er jo dem, som skal drive landsdelen videre. Derfor vil vi være med til at tage ansvar for, at de kommer i arbejde og uddannelse, fortæller Anne Louise Vanggaard, der er projektleder i Vendsyssel Nu.

Synlighed

Hun er selv vokset op i Sæby, har spillet håndbold i Frederikshavn, og synes egentlig hun kendte sit lokalområde ganske godt.

- Men det er gået op for mig, at der er masser af både virksomheder og muligheder her, som jeg ikke kendte til, da jeg skulle uddanne mig. Og jeg tror det gælder for mange unge. Ligesom der også er mange virksomheder, der ikke er så synlige overfor unge, siger Anne Louise Vanggaard.

Og det er netop hvad "Zoom ind på din fremtid" gerne skal hjælpe med. At gøre virksomheder og uddannelser synlige for de unge og vice versa.

- Formålet med messen er at vise de unge mennesker, hvilke uddannelsestilbud og jobmuligheder de har i Vendsyssel. Samtidig vil vi vise fritidstilbud, som de unge kan benytte sig af efter skole- og arbejdstid. Vi tror på, at de unge mennesker skal se hele livsstilpakken, for at finde det attraktivt at bosætte sig i Vendsyssel og arbejde heroppe. Vi gør altså en indsats for at få de unge mennesker til at få øjnene op for alle de muligheder, de har for arbejde, uddannelse og fritid i Vendsyssel, lyder det.

Specielle krav

Således har de inviteret elever fra 7. til 10. klasse, dem på de gymnasiale uddannelser, efterskoler, produktionsskoler, erhvervsskoler og Frie Fagskoler.

På dagen kan de unge møde over 100 virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der alle får en plads i Arena Nord.

Men for at det ikke skal minde for meget om de uddannelsesmesser, som traditionelt bliver holdt i Aalborg, er der stillet nogle lidt specielle krav til deltagerne.

- Virksomhederne får en plads, som de skal indrette kreativt. Det kan eksempelvis være politiet, der har kørt en bil ind i hallen eller en udstoppet hest hos en dyrlæge. Eller som NT, der viser sig ved at køre samtlige elever frem og tilbage gratis på dagen. Det handler om at fange de unges opmærksomhed, og derfor har jeg opfordret til, at for eksempel erhvervsuddannelserne tager noget håndgribeligt med, forklarer Anne Louise Vanggaard.

Derudover bliver der også en del frikvarter i løbet af dagen, hvor de unge kan få lidt sved på panden hos for eksempel floorballklubben, der er med, eller lidt hjernegymnastik hos et teambuildingbureau. For bare at nævne lidt.

Vendsyssel Mødet

Samtidig med messen "Zoom ind på din fremtid" holdes "Vendsyssel Mødet". Det er en erhvervskonference, som er forbeholdt erhvervslivet og interesseorganisationer i Vendsyssel.

Konferencen omhandler den ledighedsproblematik samt efterspørgsel på arbejdskraft, som erhvervslivet i Vendsyssel står overfor nu og i fremtiden, fortæller Anne Louise Vanggaard, og uddyber:

- Der vil være forskellige oplæg fra foredragsholdere, som giver deres synspunkt på, hvordan vi kan blive mere bæredygtige samt hvordan ledighedsproblematikken i landsdelen gribes an. Mens "Vendsyssel Mødet" er et tilbagevendende tiltag, så er ungemessen et nyt tiltag, som giver de erhvervsdrivende mulighed for at møde den kommende arbejdsgeneration. Vi er en landsdel, som kan tilbyde stort set alle slags arbejdspladser og dette skal de unge vide.

Og hvem er så "Vendsyssel Nu"?

- Vi er en nonprofit netværksorganisation, som arbejder på at skabe et netværk, som skal udvikle sammenholdskraften i Vendsyssel. Vendsyssel Nu er kendetegnet ved, at det drives frem af vendelboer, som er stolte af deres landsdel, og som brænder for at gøre en forskel og sikre at vi i fremtiden vil forblive bæredygtige, afrunder Anne Louise Vanggaard.

Der kommer unge fra både Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn kommuner, og det er tanken at messen skal blive en årlig begivenhed, som kan skifte lokation i de tre kommuner hvert år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.