Unge striber i rovdyrhus

Den knap 2 år gamle Bethari, der kommer fra Ree Park på Djursland.

Den knap 2 år gamle Bethari, der kommer fra Ree Park på Djursland.

Onsdag ankom en ung tigerhun til Aalborg Zoo. Det er den kun 1,5 år gamle Bethari, der kommer fra Ree Park på Djursland.

Den unge huntiger var med det samme nysgerrig og viste interesse for at undersøge sit nye hjem.

Hun får dog lov at vænne sig til de nye omgivelser i fred og ro, så rovdyrhuset i Zoo vil være lukket for publikum, indtil hun er faldet godt til.

Den unge tiger er blevet anbefalet til Aalborg Zoo, fordi dens gener er vigtige i det koordinerede avlssamarbejde, som haven deltager i sammen med en række andre europæiske zoologiske haver.

- Vi er meget glade for at have modtaget den nye tiger og håber, at den på sigt vil få unger og dermed bidrage til en sund fangenskabsbestand. Ankomsten af den nye tiger betyder imidlertid også, at vi har sagt farvel til vores ene tigerhan, Khai, og den blev aflivet tidligere på måneden, fortæller zoolog i Aalborg Zoo, Rikke Kruse.

Khai var et såkaldt overskudsdyr. Det vil sige, at dyrets gener er overrepræsenteret i bestanden i avlssamarbejdet.

Hvis man vil sikre en sund og levedygtig bestand er det derfor ikke hensigtsmæssigt at beholde disse dyr og fortsætte avlen med dem.

- Khai har imidlertid haft en vigtig funktion i forhold til sine forældres velfærd. At parre sig, føde unger og passe dem er en essentiel del af dyrs naturlige adfærd og et uvurderligt bidrag til deres velfærd i Zoo. Derfor prioriterer vi, at dyrene får lov at yngle, også selvom det betyder, at vi må aflive et dyr, siger Rikke Kruse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden