Unge ud i turisterhverv

Nyt uddannelsestilbud til unge i Brønderslev

Pelle Jepsen er klar til at uddanne unge til turistbranchen. Arkivfoto: Bente Poder
8. august 2015 07:11

BRØNDERSLEV: Brønderslev får en ny ungdomsuddannelse, der er målrettet turistbranchen.

Det er VUC & HF Nordjyllands Brønderslev-afdeling, der tilbyder den kombinerede ungdomsuddannelse Nordjylland - Kuuno.

- Der er tale om en to-årig uddannelse, der giver eleverne færdigheder til at varetage et job eller videreuddanne sig inden for erhvervstemaet Turisme, Kultur og Fritid, fortæller uddannelsesleder Pelle Jepsen fra VUC & HF Nordjylland.

- Uddannelsen har base på VUC & HF Nordjyllands lokaler på Brønderslev Gymnasium. Uddannelsen er et tilbud til unge under 25 år med afsluttet 9. eller 10. klasse (eller tilsvarende), der ikke umiddelbart er klar til at gennemføre en erhvervsuddannelse eller gymnasial uddannelse.

Det er Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) i Brønderslev Kommune, der afgør, om eleven kan komme ind på uddannelsen. Første optag til uddannelsen er mandag 17. august. Turisme-, kultur- og fritidslærer Susanne Just Andersen er kontaktlærer og vejleder, og uddannelsesleder Pelle Jepsen er koordinator på den nye uddannelse.

I samarbejde med Brønderslev Ungdomsskole, Brønderslev Produktionsskole og andre lokale uddannelsesinstitutioner uddannes eleverne til erhvervsassistenter. En del af uddannelsen foregår som erhvervstræning, hvor man er ude at få erfaring i lokale virksomheder. På erhvervstemaet Turisme, Kultur og Fritid, får eleverne en oplevelse af, hvad det vil sige at være på en arbejdsplads, og der vil være fokus på deres personlige udvikling, for eksempel det at være servicemindet, at samarbejde, at kunne håndtere konflikter og at kunne indgå i arbejdsfællesskaber.

På erhvervstemaet Turisme, Kultur og Fritid finder man ud af, hvordan det er at arbejde i f.eks. turistbranchen. Uddannelsen er for dem, der har lyst til at arbejde med kultur, turisme, sprog, kost, bevægelse og oplevelser.

- De områder uddannelsen kommer til at have fokus på kan være hotel og restaurant, natur og udendørsaktiviteter, vedligehold og servicefag, it, medier og underholdning, events, kulturelle tilbud og aktiviteter for turister samt sport og wellness.

- Når man arbejder med i dette erhvervstema, er det vigtigt, at man kan tale engelsk. Derfor er engelsk en naturlig del af uddannelsen. På lige fod er dansk og samfundsfag vigtige fag på uddannelsen. I løbet af uddannelsen vil eleverne få erfaring med og hjælp til praktikpladssøgning, da en del af uddannelsen foregår i turistbranchen i erhvervstræning, bemærker Pelle Jepsen.

- Bredt samarbejde giver de bedste muligheder. Uddannelsen tilbydes i et samarbejde mellem flere uddannelsesinstitutioner, der også samarbejder med lokale virksomheder om erhvervstræning – en form for praktik. Når eleverne har gennemført uddannelsen, kan de kalde sig erhvervsassistenter. Uddannelsen kan også give adgang til andre erhvervsuddannelser. Der er stor mulighed for at tilrettelægge uddannelsen efter individuelle behov.

Er man interesseret i at starte på uddannelsen, skal man kontakte sin uu-vejleder eller VUC & HF Nordjyllands Brønderslev-afdelingen.

Pelle Jepsen understreger, at uddannelsen giver ret til SU.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...