Unge uden uddannelse ender i fængsel

Otte ud af ti 25-29-årige i fængslerne har kun en uddannelse fra folkeskolen

Foto: Kurt Bering

Foto: Kurt Bering

DANMARK:En meget stor del af de unge, som får en kriminel løbebane, har ingen uddannelse. Faktisk er det hele otte af ti 25-29-årige i fængslerne, som kun har en uddannelse fra folkeskolen, skriver Politiken mandag. Til sammenligning er det kun to af ti blandt de ikke-kriminelle, der kun har gået i Folkeskole.

Det viser tal fra Justitsministeriet og Danmarks Statistik. Og det understreger, at gruppen har brug for særlig hjælp, mener Inge Bryderup, professor på Institut for Sociologi og Socialt Arbejde på Aalborg Universitet:

- Det er de mest socialt udsatte, som ender i fængsel. De har haft det svært med folkeskolen, og folkeskolen har haft det svært med dem. Uddannelse er afgørende for, at man kan blive selvforsørgende, og betydningen er større end tidligere, hvor de unge kunne få et ufaglært arbejde, siger hun til Politiken.

Professor Inge Bryderup foreslår, at der indføres et 11. skoleår for at forbedre socialt udsattes folkeskoleuddannelse:

- Det ville give dem en ny chance, og ofte er de motiverede og vil rigtig gerne lære, for realiteterne begynder at gå op for dem. Det kan man se de steder, hvor der laves intensive forløb for 16-17-årige, siger hun til Politiken.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden