Unge vil have tidligt kørekort

Flere kørelærere opretter hold udelukkende for de 17-årige

Arkivfoto: Henrik Bo

Arkivfoto: Henrik Bo

INDLAND:Fra 1. januar kan 17-årige i en tre års forsøgsperiode erhverve sig kørekort til bil, og det tilbud lader til at være faldet i god jord blandt de unge. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Formand for Dansk Kørelærer-Union René Arnt fortæller, at man generelt mærker en stor interesse.

- Jeg har kendskab til en række køreskoler, der har alle hold i første kvartal næste år fyldt op, fordi der er så mange, der gerne vil i gang lige efter nytår, siger han.

Samme billede tegner sig i Frederikssund.

- Jeg kender flere kørelærere, som starter flere hold op udelukkende for 17-årige, siger formand for Frederikssund Kørelærerforening, Tommy Andersen, der også er formand for køreteknisk anlæg i Frederikssund.

- Her kan vi se, at der er rigtig mange bookede tider i de første måneder af 2017, og det kan meget vel hænge sammen med den store efterspørgsel fra de nye elever, siger han.

Både René Arnt og Tommy Andersen forudser en øget spidsbelastning på køreprøver.

- Det vil være naturligt, når en hel ekstra årgang har mulighed for at begynde undervisning i det nye år, siger René Arnt.

Nordsjællands Politi erklærer sig helt parat.

- Vi er forberedte. I næste uge forventer vi at nå op på 18 civile sagkyndige, og så er vi på fuld kapacitet. Vi kan også fortsat trække på politiuddannede sagkyndige, hvis der opstår en spidsbelastning, siger leder af Nordsjællands Færdsel- og hundeafdeling, Kim Bruun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst