Ungebyråd skudt i gang

Onsdag aften blev der for alvor diskuteret ungdomspolitik i Frederikshavn Kommune

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Onsdag eftermiddag blev der for alvor diskuteret ungdomspolitik i Byrådssalen i Frederikshavn Kommune, da det nye Ungebyråd mødtes til det første ungebyrådsmøde.

Den historiske dagsorden bød på otte forslag, som de unge to uger forinden selv havde opstillet, og som de i løbet af eftermiddagen skulle debattere og stemme ned til tre endelige forslag til byrådet.

Efter intense debatter, uenigheder og afstemning, blev følgende tre punkter stemt videre: Folkeskolelærere skal vurderes af eleverne, det fysiske - og psykiske arbejdsmiljø på skolerne skal forbedres, og der skal oprettes ung-til-ung-lektiehjælp.

- Jeg synes, at det første møde har været en succes. De unge er gode til at argumentere og debattere, og det er netop vigtigt, at vi hører, hvad de unge har at sige, siger borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen(S), som var ordstyrer under ungebyrådsmødet.

De 30 unge i ungebyrådet repræsenterer folkeskolerne, privatskolerne, ungdomsuddannelserne, foreningslivet og klubområdet inden for kommunen.

En af de unge er 17-årige Thomas Jensen, der repræsenterer Ungdomsskolen i Frederikshavn, hvor han sidder i bestyrelsen. Han deltog flittigt i debatten og glæder sig over at være med i det nye initiativ.

- Jeg synes, det er rigtigt spændende at få lov til at have indflydelse, og jeg er selv meget interesseret i politik, siger Thomas Jensen, som stemte for de forslag, der gik videre, og som overvejer at stille op til ”det rigtige byråd” for DF ved næste kommunalvalg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.