Unik smagsoplevelse

- VI LOVER en smagsoplevelse i absolut verdensklasse, siger Kenneth Kragelund og Klaus Karlsen Pedersen, som står bag Restaurant Nørlund ved Nørager.

Restauranten kan nemlig fra 30. maj og et par dage frem tilbyde en menu med nyslagtet boer-kid, en gederace, som restauranten selv opdrætter. Avlstiden for boer-kid er dobbelt så lang som for lammekød, og slagtningen foregår i rolige omgivelser for at undgå at stresse dyrene og dermed skade kødets smag. Boer-geden stammer fra Sydafrika, og er kendt for sit milde kød med en let fedtmarmorering, der giver en særlig aromatisk smag. Gederne vokser langsomt og giver kun små mængder kød, som så til gengæld giver en sjælden smagsoplevelse. Smagen minder om en blanding af kalvekød og sommerbuk. - Vi forsøger primært at bruge råvarer fra vores nærområde i og omkring restauranten i Nørager. Boer-kiddene er et forsøg på at tilbyde en helt unik smagsoplevelse, som man ikke får andre steder, og vi mener, det er et af de fineste stykker kød, man kan spise lige nu. Vi serverer det med vores egne krydderurter og grøntsager og et væld af hjemmelavede delikatesser, og vi glæder vi os meget til at dele smagsoplevelsen med vores gæster, så længe der er kød til det, siger Kenneth Kragelund, der står for opdrættet af boer-kiddene og sammen med kokken Klaus Kalsen Pedersen har drevet Restaurant Nørlund i fem år til september. Boer-kiddet serveres første gang 30. maj, og da der kun er meget begrænsede mængder kød, anbefales bordbestilling.