Unikt FfI-hold i støbeskeen

Der er god opbakning bag håndboldinitiativ for personer med udviklingshandicap i Frederikshavn Kommune

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Siden efteråret har Frederikshavn Kommune og FfI prøvet håndbold for personer med udviklingshandicap af.

Træningerne er fortsat ind i det nye år, og nu kan kommunens idrætskoordinator så småt skimte et håndboldhold for personer med udviklingshandicap under FfI.

- Når vi ved, om vi har folk nok, der vil det her, så regner vi med, at FfI vil sætte et hold op. De skal så kunne træne ugentligt, siger idrætskoordinator Søren Vestergaard Pedersen.

Han har været med til at skubbe projektet i gang. Herefter greb FfI bolden. Håndboldklubben har stillet frivillige trænere til rådighed ved de træninger, som har været i efteråret og i det nye år.

Er opbakningen stor nok, så vil et reelt hold for personer med udviklingshandicap være aktuelt senere i år.

- Planen er den her ugentlige træning. Men vi vil også ud og møde andre byer. Der er hold i Aalborg, Skjern og hos Team Tvis Holstebro. Dem vil vi selvfølgelig gerne banke, og det ville også være fantastisk at kunne spille forkampe i Arena Nord som optakt til divisionskampene, siger idrætskoordinatoren.

Tryghed og kram i hallen

Det er lørdag eftermiddag, og det er anden gang i februar, at der trænes i idrætshallen på Rimmens Allé. Her er to trænere fra FfI Håndbold mødt op med en hjælpende hånd. En af dem er Peter Laigaard, som både er kendt som træner i klubben og som politiker for Liberal Alliance.

- Aldrig har jeg fået så mange knus som træner. Det er en rigtig god oplevelse, siger han smilende i pausen.

Stemningen når helt op til loftet i den gamle idrætshal. Spillerne kender efterhånden trænerne. Man kan tydeligt fornemme trygheden mellem trænere og de 12 spillere, som er mødt op på dagen.

- Det er en god udfordring for dem at komme herud. De kommer i form, og de synes samtidig, at det er sjovt, fortæller Peter Laigaard.

Kort efter er pausen ovre, og boldene gives op.

Et tilbud til mange forskellige

Samarbejdet mellem håndboldklubben, kommunen og Dansk Handicap Idrætsforbund kan være aktuelt for en bred vifte af personer.

- Nu kan udviklingshandicap jo være meget mange forskellige ting. Men vi vil gerne, at folk møder op og prøver det. Hvis de føler sig til rette, så er det her et sted for dem, fortæller Søren Vestergaard Pedersen.

Tilbuddet henvender sig nemlig til mange slags udviklingshandicappede. Det kan være personer med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, autisme, aspergers, udviklingshæmning og lignende. Aldersniveauet er 16 år og opad.

Der er arrangeret tre træninger i løbet af marts, hvor interesserede kan se, om det er noget for dem. Herefter kigges der fremmod håndboldsæsonen 2015/2016, hvor kommunens idrætskoordinator håber på at se et hold under FfI Håndbold for udviklingshandicappede.

En af de unikke ting ved samarbejdet mellem FfI og Frederikshavn Kommune er nemlig, at holdet er en del af håndboldklubben.

Mange af idrætstilbuddene for udviklingshandicappede i kommunen findes i dag gennem foreninger for handicapidræt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.