United skal afværge den totale nedtur

Kravet er en sejr på to mål eller mere, når Manchester United onsdag aften møder Olympiakos i Champions League

Manchester United skal forsøge at afværge en ren fiasko-sæson, når det engelske mesterhold onsdag aften klokken 20.45 møder Olympiakos i Champions League.

David Moyes' mandskab har spillet sig selv ud af alle turneringer - FA Cuppen, Liga Cuppen og storklubben er langt efter topholdene i Premier League. Eneste chance for at vinde en titel er i Champions League.

Det ser på forhånd svært ud for United-spillerne, der for tre uger siden tabte det første 1/8-finaleopgør med 0-2 i Athen.

Pressede David Moyes tror alligevel på opgaven, selv om han skal løfte sine spillere fra en ny skuffelse i weekenden, hvor United hjemme på Old Trafford tabte 0-3 til Liverpool i ligaen.

- Spillerne er klar over, hvilken betydning kampen har, og hvad kravet er.

- Vi skal gå efter det, og forhåbentligt kan vi gøre det, siger David Moyes, der afløste managerlegenden Alex Ferguson sidste sommer.

Netop de to nederlag til Olympiakos og Liverpool har været de måske største lavpunkter i en generelt skidt sæson for det engelske mesterhold. Intet som helst fungerede i de to kampe.

Målmand David De Gea vurderer alligevel, at englænderne har en god chance mod grækerne med Old Traffords publikum i ryggen.

- Vi er klar over, at vi ikke spillede en god kamp i Grækenland. De var bedre end os og vandt.

- Men med publikum bag os i returkampen skal vi kæmpe og angribe fra første minut. Vi skal give alt og spille meget bedre end i Athen, siger De Gea til uefa.com.

Angriberen Juan Mata, der ikke må bruges af United i Champions League efter sit vinterskifte fra Chelsea, forsøger på sin blog at støtte sine holdkammerater. Men han indrømmer, at holdet befinder sig i en svær tid.

- Stormen vil passere forbi, og solen vil skinne igen. Det er jeg ikke i tvivl om.

- Der er ingen, der har sagt, at det er nemt i fodbold. Man oplever fantastiske øjeblikke, men også hårde tider, hvor man skal vise stolthed og professionalisme, skriver Mata.

Olympiakos har det generelt svært ude mod engelske hold. Grækerne har tabt de seneste 11 kampe på engelsk grund i de europæiske klubturneringer.

Olympiakos-træner Michel føler sig heller ikke alt for sikker på avancement til kvartfinalerne.

- Vi ved, hvad der venter os, og hvor svært det bliver.

- 2-0 er ikke en betydelig fordel, og hvis vi vil videre, så skal vi score et mål på udebane, siger spanieren.

I onsdagens anden 1/8-finale står sidste års finalister fra Borussia Dortmund over for russiske Zenit St. Petersborg. Tyskerne vandt det første opgør med 4-2 på udebane.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.