University College Nordjylland bor ulovligt til leje

Aalborg Kommune har givet ulovlig dispensation

Lokalplanen tillader ikke undervisning i bygningen på Lindholm Brygge. Foto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Lokalplanen tillader ikke undervisning i bygningen på Lindholm Brygge. Foto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

LINDHOLM:University College Nordjylland bor ulovligt til leje i Siemens-bygningen på Lindholm Brygge i Nørresundby, selv om lokalplanen udtrykkeligt forbyder, at ejendommen bruges til undervisningsformål, og selv om de virksomheder, der også bor i bygningen, er meget lidt begejstrede for at dele hus med de studerende. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

UCN har fået lov at leje sig ind i bygningen via en dispensation fra lokalplanen, som Aalborg Kommunes teknik- og miljøudvalg har givet.

For et år siden blev dispensationen kendt ulovlig af Natur- og Miljøklagenævnet. Alligevel har kommunen intet gjort for at håndhæve den afgørelse og få UCN ud af bygningen.

- Vi kan jo ikke gøre en stor uddannelsesinstitution husvild, forklarer rådmand Mariann Nørgaard (V), der agter at lade UCN blive boende ulovligt, indtil institutionen næste sommer kan flytte i egne bygninger, der lige nu er under opførelse.

Nu går Statsforvaltningen, der fører tilsyn med kommunerne, ind i sagen, fordi kommunen ikke har håndhævet nævnets afgørelse og smidt UCN ud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.