Uoplyst Pacquiao-skade kan give retligt efterspil

Manny Pacquiao risikerer bøde eller suspendering for ikke at have oplyst om en skulderskade inden boksebrag.

Manny Pacquiao og Floyd Mayweather Jr., lørdag aften i Las Vagas. Foto: John Locher/AP/POLFOTO

Manny Pacquiao og Floyd Mayweather Jr., lørdag aften i Las Vagas. Foto: John Locher/AP/POLFOTO

Kampen i ringen mellem Manny Pacquiao og Floyd Mayweather natten til søndag endte med et klart nederlag til førstnævnte på point. Og nu kan efterspillet til kampen betyde endnu et nederlag til den filippinske bokser.

Pacquiao skal ifølge Sky Sports opereres for en skulderskade, som han allerede døjede med inden kampen. Problemet er bare, at han oplyste til Nevada Athletic Commission, at han ingen skulderproblemer havde, og det kan givet et retligt efterspil.

Kommissionen var øverste myndighed for kampen, og usande oplysninger afgivet til dem kan koste bøde eller suspendering.

- Vi vil indsamle alle fakta og følge op på omstændighederne. Vi skal være sikre på, at bokserne giver korrekt information, siger formanden for Nevada Athletic Commission, Francisco Aguilar til Sky Sports.

Pacquiao svarede nej til spørgsmålet om, hvorvidt han havde en skulderskade dagen inden kampen, men samtidig fik han - med det amerikanske antidopingagenturs (USADA) tilladelse - en indsprøjtning mod netop en skulderskade før opgøret mod Mayweather.

Den filippinske boksers lejr mener derfor, at de havde informeret om skaden, men USADA er en tredjepart i sagen, som udelukkende skulle teste for doping, og svaret til kommissionen i Nevada var et ganske andet.

- Vi havde ingen lægelig information, ingen MRI-skanninger, ingen dokumenter. Det var ikke et antidopingspørgsmål, siger USADA-chef Travis Tygart.

- Enten begik de (Pacquiao-lejren, red.) en frygtelig fejl ved ikke at følge reglerne, og ellers prøvede de at holde det hemmeligt for modstanderen, siger Tygart.

Det forventes, at Manny Pacquiao skal opereres i skulderen senere på ugen, og så må han vente på at høre, om de manglende oplysninger får yderligere konsekvenser for ham.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.