Upåagtet belgier sender Venus Williams ud af OL

Første runde blev endestationen for femteseedede Venus Williams i kvindernes tennisturnering ved OL i Rio.

Tennis - Women's Singles First Round Foto: Reuters/Kevin Lamarque

Tennis - Women's Singles First Round Foto: Reuters/Kevin Lamarque

Femteseedede Venus Williams havde en på papiret overkommelig indledning på kvindernes tennisturnering ved OL, da hun i første runde stod over for belgieren Kirsten Flipkens, verdens nummer 62.

Men efter at have vundet første sæt og været foran i andet kom Williams i problemer, og Flipkens endte med at tage en overraskende sejr på 4-6, 6-3, 7-6 (7/5).

Williams førte både 4-1 og 5-3 i andet sæt, inden Flipkens vendte kampen på hovedet.

Det blev en nervepirrende afslutning med tiebreak i tredje sæt, hvor Flipkens var foran, indtil den amerikanske veteran kom på 5-5.

Herefter tog den 30-årige belgier de to næste bolde, og så var overraskelsen en kendsgerning, hvilket Flipkens fejrede ved at smide sig på ryggen i jubel.

I sin 13 år lange karriere som professionel har belgieren blot vundet en enkelt WTA-titel. 36-årige Venus Williams har til sammenligning 49 titler, herunder syv grand slam-triumfer.

Venus Williams vandt OL-guld i single tilbage i 2000, mens hun har hentet tre OL-guldmedaljer i damedouble. De er vundet i 2000, 2008 og senest i 2012 i London sammen med lillesøster Serena Williams.

Også fjerdeseedede Agnieszka Radwanska er ude af OL i damesingle efter et overraskende nederlag i to sæt til kineseren Zheng Saisai, der er nummer 63 i verden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.