Upopulær regning

Borgmester mener, at Tygelsgade skal lejes ud hurtigst muligt

Tygelsgade-centret er på dagsordenen i visionsseminar. Foto: Henrik Louis

Tygelsgade-centret er på dagsordenen i visionsseminar. Foto: Henrik Louis

BRØNDERSLEV:Byrådspolitikerne er i øjeblikket samlet til budget- og visionsseminar for at drøfte udfordringerne i budget 2015 - mødet begyndte i går middag og løber til i dag ved middagstid.

Et af emnerne bliver dog også det fortsatte lejemål af det tidligere plejehjem i Tygelsgade, som står tomt efter at de ældre beboere er flyttet ind på det nye plejehjem Støberiet.

Men kommunens lejemål af bygningen, der tilhører Boligforeningen PM, løber videre, hvilket formand for social- og sundhedsudvalget, Ole Jespersgaard (S), i sidste uge rejste en kritik af. Politikerne er nemlig ikke blevet spurgt.

Politisk aftale gælder

Borgmester Mikael Klitgaard slår fast, at den politiske aftale i forbindelse med byggeriet af det nye plejehjem i Brønderslev, gik på, at Boligforeningen PM skulle omdanne Tygelsgadecentret til almene lejligheder.

- Indtil andet er bestemt, er det dét, der gælder. Som jeg ser det, skal vi have boligselskabet til at leje det ud hurtigst muligt, mener Mikael Klitgaard.

Ole Jespersgaard mener, at det er galt demokratisk, at der ikke ligger nogen politisk beslutning bag det fortsatte lejemål. En betragtning, som næstformand i social- og sundhedsudvalget, Martin Bech (V) bakker op om:

- Der skal i udgangspunktet ikke foretages nogen disponeringer med skattekroner, uden at det er politisk behandlet, siger han.

Martin Bech synes ikke, det er rimeligt, at regningen per automatik havner i social- og sundhedsudvalget.

- Det er der ikke nogen, der har truffet politisk beslutning om. Det er klart, at det ikke er rimeligt, uanset hvor den ligger. Der er ikke taget stilling til den. Der skulle have været en politisk beslutning, siger han.

Forvaltningen har bedt PM vente lidt med at gå i gang med at lave almene boliger, da man mente, at man måske kunne få brug for bygningen til handicap- og psykiatriområdet.

Derfor står social- og sundhedsudvalget nu med en tomgangshusleje på mange tusinde kroner per måned.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.