USA

Ups - sendte miltbrand ved en fejl

Ingen har vist symptomer på at være smittet med miltbrand, men adskillige får medicin for en sikkerheds skyld

Arkivfoto

Arkivfoto

USA:Fire civile amerikanere og op til 22 ansatte på en militærbase i Sydkorea har muligvis været udsat for den livsfarlige miltbrandbakterie, efter at et militært laboratorium i USA ved en fejl har sendt aktiv miltbrand til laboratorier i ni andre delstater samt til Sydkorea.

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, oplyser, at de fire amerikanere er blevet bedt om at tage såkaldt forebyggende skridt for at forhindre miltbrandsmitte på grund af den farlige post, skriver Reuters.

Myndighederne har angiveligt bedt dem om at tage medicin ud fra et forsigtighedsprincip. Det er ikke oplyst, hvad det specifikt indebærer, men ofte er der tale om en miltbrandvaccine, antibiotika eller begge dele.

For en sikkerheds skyld

Amerikansk militær meddeler, at yderligere op til 22 ansatte på den amerikanske base i Sydkorea modtager forebyggende behandling, da de kan have været udsat for aktiv miltbrand.

- 22 personer fra personalet har måske været udsat (for miltbrand, red.) i forbindelse med en øvelse i laboratoriet, skriver militæret i en skriftlig meddelelse.

De får også medicin for en sikkerheds skyld, hedder det.

Osan-luftbasen, der ligger 105 kilometer syd for Seoul og huser 28.500 udstationerede amerikanere, alarmerede basens folk, da det blev opdaget, at bakterieprøven, som blev brugt i træningen, muligvis ikke var inaktiv.

Anlægget blev afspærret

- Hold med speciale i farligt materiale afspærrede straks anlægget og destruerede stoffet, skriver militæret.

Ingen viser synlige symptomer på at være smittet, ligesom den farlige forsendelse ikke udgør en fare for offentligheden, lyder det fra Pentagon.

Miltbrand er en yderst dødelig sygdom, som spredes via bakteriesporer. Det har været anvendt som led i biovåbenprogrammer i USA og andre steder.

Det er et af forsvarets laboratorier i delstaten Utah, som ”uforvarende” har overført prøverne bestående af aktive miltbrandbakterier.

Det var meningen, at prøverne, der er blevet sendt fra marts 2014 til april 2015, skulle være inaktive.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.