Aalborg

Ups: Svindel blev afsløret af billeder

To veninder dømt for at iscenesætte indbrud for at svindle forsikringsselskab

Arkivfoto: Michael Bygballe

Arkivfoto: Michael Bygballe

AALBORG:To tidligere veninder havde ikke helt styr på alle detaljerne, da de anmeldte et falsk indbrud i den enes lejlighed i Aalborg, og dermed forsøgte at svindle en erstatning ud af forsikringsselskabet.

En simpel fodfejl gjorde nemlig, at forsikringsselskabet hurtigt fandt ud af, at noget var galt. Onsdag blev de to kvinder så dømt for forsøg på bedrageri.

Kvinderne på henholdsvis 40 og 28 år var tiltalt for i 2013, at have anmeldt et falsk indbrud i den 40-åriges lejlighed og efterfølgende meldt indbo stjålet for 150.000 kroner med henblik på at få erstatningen udbetalt.

Den 40-årige tilstod i retten og forklarede, at begge kvinder havde økonomiske problemer, da de fik ideen til svindelnummeret, fortæller anklager Jette Rubien.

Tog billeder efter indbrud

Den 40-årige fortalte, at de nu tidligere veninder havde lavet et mærke i terrassedøren og åbnet køkkenvinduet, for at få det til at ligne et indbrud. Derefter bar de indboet ned i den 28-åriges kælder, og som dokumentation fik kvinderne den 40-åriges børn til at tage billeder af det påståede stjålne indbo med deres mobiltelefoner.

Men her begik kvinderne den graverende fodfejl. For af billedernes datomærke fremgik det, at de var taget efter indbruddet skulle have været fundet sted. Det opdagede forsikringsselskabet, som meldte sagen til politiet, inden der blev udbetalt erstatning. Da Nordjyllands Politi i 2014 ransagede den 40-åriges hjem, fandt man stort set al det indbo, som der var meldt stjålet, fortæller Jette Rubien.

28-årig nægtede

Den 40-åriges børn vidnede også i retten, og de understøttede morens tilståelse. Derimod nægtede den 28-årige ethvert kendskab til svindlen. Hun erkendte dog, at hun havde hjulpet sin eks-veninden med at udfylde anmeldelsen til politiet, fordi den 40-årige ikke skrev så godt.

Men hun forklarede i retten, at hun troede, at der rent faktisk havde været indbrud, og at den 40-årige blot forsøgte at trække hende med ind i noget, hun ikke havde gjort.

Retten fandt dog ikke den 28-åriges forklaring troværdig, lagde den 40-åriges tilståelse samt vidneforklaringerne til grund for dommen.

Den 40-årige blev idømt fem måneders betinget fængsel, mens den 28-årige blev idømt fire måneders betinget fængsel. Den 28-årige er tidligere straffet, og derfor var de fire måneder en tillægsstraf til den tidligere dom.

Den 40-årige modtog dommen, mens den 28-årige udbad sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke af dommen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst