Uret er sat i stå i forhandlinger om bornholmsk slagteri

Parterne i Danish Crown-konflikten på Bornholm er blevet enige om at give forhandlingerne endnu et skud.

Det er fortsat uvist, om 190 Danish Crown-medarbejdere på det lukningstruede slagteri på Bornholm kan beholde deres job.

Søndag aften blev parterne, slagteriarbejdernes fagforening, NNF, og DI, enige om at tage en timeout i forhandlingerne og derefter give redningsforsøget endnu et skud. Det erfarer Ritzau.

Det er endnu uklart, hvornår parterne igen sætter sig ved forhandlingsbordet. Men TV2 Finans mener at vide, at deadline er rykket med yderligere 24 timer. Oprindeligt udløb deadline klokken 09.00 mandag morgen.

Tirsdag aften brød forhandlingerne om slagteriets fremtid sammen, og Danish Crown oplyste, at slagteriets dage er talte, hvis ikke NNF bøjer af inden mandag morgen klokken ni.

Onsdag valgte de 190 slagteriarbejdere at nedlægge arbejdet i protest, fordi ledelsen orienterede pressen om ultimatummet, før de selv fik besked.

I månedsvis har Bornholms Regionskommune, øens landmænd og slagteriarbejderne kæmpet med næb og kløer for at holde liv i slagteriet, der er en af øens største private arbejdspladser.

Danish Crown har truet arbejderne med lukning, hvis ikke de går otte procent ned i løn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.