Uret er sat i stå i forhandlinger om bornholmsk slagteri

Parterne i Danish Crown-konflikten på Bornholm er blevet enige om at give forhandlingerne endnu et skud.

Det er fortsat uvist, om 190 Danish Crown-medarbejdere på det lukningstruede slagteri på Bornholm kan beholde deres job.

Søndag aften blev parterne, slagteriarbejdernes fagforening, NNF, og DI, enige om at tage en timeout i forhandlingerne og derefter give redningsforsøget endnu et skud.

Administrerende direktør for Danish Crown Pork, Jesper Friis, siger til Ritzau:

- Det afgørende må være, at vi er helt sikre på at have udtømt samtlige muligheder for at redde de 190 arbejdspladser i ø-samfundet, og hvis der er dukket nye muligheder op, så skal der selvfølgelig være tid til at analysere til bunds, om det kan gøre en forskel.

Præcis hvor længe forhandlingsperioden forlænges, er usikkert, men Danish Crown forventer at have en endelig udmelding klar inden for få dage.

- Vi er helt bekendt med, at det forlænger usikkerheden for medarbejderne på Bornholm, men hvis det betyder, at arbejdspladsen kan reddes, så er det trods alt det bedste valg lige nu, siger Jesper Friis.

Tirsdag aften brød forhandlingerne om slagteriets fremtid sammen, og Danish Crown oplyste, at slagteriets dage er talte, hvis ikke NNF bøjer af inden mandag morgen klokken ni. Den frist er altså nu forlænget.

Onsdag valgte de 190 slagteriarbejdere at nedlægge arbejdet i protest, fordi ledelsen orienterede pressen om ultimatummet, før de selv fik besked.

I månedsvis har Bornholms Regionskommune, øens landmænd og slagteriarbejderne kæmpet med næb og kløer for at holde liv i slagteriet, der er en af øens største private arbejdspladser.

Danish Crown har truet arbejderne med lukning, hvis ikke de går otte procent ned i løn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.