Uret tikker mens lesbisk ugander kæmper mod udvisning

Flygtningenævnet har endnu ikke bestemt, om det vil genoptage sag om lesbisk asylansøger, oplyser advokat.

En kvindelig asylansøger fra Uganda står mandag morgen fortsat til at blive sendt med fly ud af Danmark. Flygtningenævnet har nemlig endnu ikke taget stilling til, om kvindens udvisningssag skal genoptages, oplyser asylansøgerens advokat, Jytte Lindgaard.

Ifølge advokaten risikerer kvinden at blive forfulgt i Uganda, da hun er lesbisk.

Hvis nævnet genoptager kvindens sag, vil det betyde, at hun kan blive i Danmark, mens sagen behandles. Ifølge Jytte Lindgaard haster det.

- Jeg er frustreret og chokeret, siger hun.

- De burde have truffet en afgørelse. Det er ikke asyl, de skal give. De skal kun beslutte, om sagen skal genoptages eller ej.

Hvis Flygtningenævnet ikke har bestemt, om sagen genoptages, inden kvindens fly letter, vil hun blive udsendt. Skulle hun så senere alligevel få asyl, vil hun skulle rejse tilbage til Danmark.

Det er politiet, der står for at sende kvinden ud. Hendes advokat ved ikke, hvad tid, det sker, kun at udrejsedagen er sat til mandag den 1. august. To andre lesbiske ugandere står til udsendelse de kommende dage.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra Flygtningenævnet.

Sagen har fået en delpolitisk opmærksomhed hen over sommeren, og mandag er der en demonstration mod udsendelsen i Københavns Lufthavn.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.