Frederikshavn

Uro blandt unge har været kendt længe

Netværk om de unge i Frederikshavn Kommune har fulgt uromagerne tæt hele 2016 - det viser en detaljeret "dagbog" over ungelivet

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Jeg bruger det meste af min vågne tid på at løse problemerne og har gjort det siden starten af året, siger Christina Lykke Eriksen. Arkivfoto: Grete Dahl

FREDERIKSHAVN:Den stigende uro og kriminalitet blandt unge i Frederikshavn i første halvdel af 2016 har været kendt af det offentlige system, og der er blevet gjort en bred indsats for at håndtere problemerne.

Det viser en dagbogsagtig gennemgang af ungelivet, som Center for Unge har udarbejdet efter den seneste tids massive presseomtale af problemerne.

- Vi har handlet på problemerne i et tæt samarbejde mellem fritidsklubben HotSpot, politiet, SSP, integrationsafdelingen, B&U og forvaltningen, så det er ikke korrekt, når Peter Nielsen siger, at vi først reagerer, da sagen kommer i pressen.

Det siger Christina Lykke Eriksen (SF), der er træt af kritikken fra det konservative medlem af byrådet.

- Peter burde sætte sig ind i sagerne, inden han kører amerikansk valgkamp i pressen. Personligt betyder det meget for mig, og jeg har selv bedt om at få det på den politiske dagsorden, så vi også får mulighed for at finansiere de tiltag, der skal til, siger B&U-formanden.

Tæskehold i HotSpot

"Dagbogen" for 2106 starter 8. februar, hvor to drenge er i konflikt i fritidsklubben HotSpot, og det udarter sig i retning af tæskehold.

Det får forvaltningen til at indkalde til hastemøde med repræsentanter fra hele netværket omkring de unge.

Politiet afholder bekymringssamtaler med de involverede drenge, ser videomateriale fra HotSpot og aftaler patruljering i området omkring Hånbæk.

Fritidsklubbens medarbejdere bearbejder oplevelsen med børn og unge i HotSpot, og etablerer et akutberedskab.

SSP udarbejder såkaldte actioncards, en livline med oplysninger om, hvem man kan kontakte, når det brænder på.

Våben uden for fritidsklubben

I februar og marts er der fire voldsomme episoder med uro i HotSpot, og der findes våben uden for klubben.

Det fører til et nyt møde i samarbejdsgruppen.

15. marts er der uroligheder i HotSpot og optakt til slagsmål omkring Iscenter Nord, og SSP, politiet, Ungdomsskolen og HotSpot mødes igen og aftaler fælles indsats.

Sidst i marts starter arbejdet med den første projektbeskrivelse, der får navnet "Projekt Ungeliv 2016", og i april får HotSpot tilknyttet en to sprogs-medarbejder fra Integrationsafdelingen.

27. april drøfter Ungebyrådet de unges vilkår i Frederikshavn Kommune, og 29. april efterlyser SSP mere aktivt politiarbejde i forhold til de forebyggende indsatser.

I løbet af maj får medarbejderne i HotSpot flere gange supervision med råd om, hvordan de håndterer urolighederne.

B&U får en orientering den 19. maj, og 26. maj laver Nordjyllands Politi Lokal Forebyggelsescenter et oplæg for frontmedarbejderne på integrationsområdet om radikalisering.

Blå blink i Hånbæk

I juni iværksætter politiet en markant indsats i Hånbæk-området med stor synlighed af blå blink og blå skjorter.

I juli får fritidscentre, aftenklubber, politiet og SSP en vagtplan med direkte telefonnummer på den kørende patrulje, og efter en sommerferie med få uroligheder i ungelivet beslutter B&U at skrue op for indsatsen med gadeteams.

Ovenstående er blot nedslag i nogle af de tiltag, der er omtalt i "dagbogen over ungelivet 2016".

- Det er sådan, det hænger sammen, og det kunne Peter Nielsen have fået oplyst, hvis han gad spørge, inden han farer frem med sin kritik, siger Christina Lykke Eriksen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.