Udland

Uro presser Mursi ud af præsidentpaladset

Demonstranter rykker frem mod præsidentpaladset i Egypten, mens Mohamed Mursi smutter ud gennem bagdøren.

Uro presser Mursi ud af præsidentpaladset

Egyptens præsident, Mohamed Mursi, forlod tirsdag aften præsidentpaladset i Kairo, oplyser to kilder. Det sker efter, at ophidsede demonstranter er kommet i klammeri med urobetjente, der har affyret tåregas.

- Præsidenten har forladt paladset, siger en unavngiven embedskilde til Reuters.

En af præsidentskabets sikkerhedskilder siger ligeledes, at Mursi har forladt bygningen.

Ifølge den egyptiske avis Al-Masry Al-Youm er der titusinder af demonstranter ved præsidentpaladset, der ligger i velhaverkvarteret Heliopolis.

Demonstranter er rykket frem mod præsidentpaladset samtidig med, at tusindvis af mennesker fyldte gaderne for at vise deres modstand mod den ny forfatning og præsident Mursis omstridte dekret.

Demonstranterne klippede sig vej gennem pigtråd, der var opsat nogle få hundrede meter fra paladset. Det fik politiet til at affyre tåregas, inden urobetjentene trak sig tilbage og gav demonstranterne mulighed for at nå helt hen til paladsets vægge, oplyser et øjenvidne.

Folk fortsatte med at strømme ud i gaderne op til paladset, hvor uropolitiet kun var i stand til at bevogte indgangene omkring præsidentpaladset.

Tirsdagens demonstrationer er de seneste i en række af protester mod Mursis dekret, som udvider hans magtbeføjelser, og har givet ham mulighed for at hastebehandle et lovforslag til en ny forfatning, som er anfægtet af liberale, venstreorienterede og kristne.

Det er Egyptens værste politiske krise, siden den daværende præsident, Hosni Mubarak, blev væltet i februar 2011.

Konflikten om det omstridte dekret og forfatningen har delt landet i to grupper med præsident Mursi og de øvrige islamister på den ene side og liberale grupper, unge aktivister, kristne og sekulære på den anden side.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.