Udland

USA dropper sag mod senator John Edwards

Den tidligere demokratiske senator John Edwards kan ånde lettet op, da myndighederne har droppet sagen mod ham

USA dropper sag mod senator John Edwards

Det amerikanske justitsministerium har frafaldet de resterende anklager i sagen mod Det Demokratiske Partis tidligere stjernefrø John Edwards, der var anklaget for at have misbrugt økonomiske bidrag til sin valgkampagne.

Den tidligere senator så sin ellers så lovende politiske karriere kollapse, da det kom frem, at han havde fået et barn med sin elskerinde, Rielle Hunter, i 2007 og havde løjet om affæren over for offentligheden og sin kræftramte kone Elizabeth.

31. maj blev Edwards kendt uskyldig i et anklagepunkt om at have brugt kampagnemidler til at skjule sin gravide elskerinde, mens han forsøgte at blive Demokraternes præsidentkandidat i 2008.

Fem yderligere anklagepunkter blev opgivet, da nævningene ikke kunne blive enige.

- Vi respekterer nævningenes afgørelse, og i retfærdighedens interesse har vi besluttet ikke at genoptage sagen på de resterende anklagepunkter, siger Lanny Breuer fra justitsministeriet.

- Vi vidste, at denne sag - lige som alle sager om kampagnebidrag - ville være udfordrende, siger Lanny Breuer.

- Men det er vores pligt at tage svære sager, når vi mener, at vi med beviser og loven i hånden kan retsforfølge en kandidat til en højere politisk post for en forbrydelse, tilføjer Breuer.

John Edwards risikerede en fængselsstraf på 30 år og en bøde på 1,5 millioner dollar, hvis han blev kendt skyldig.

- Enormt lettet. Klar til at komme videre i livet, skriver Edwards 30-årige datter Cate i en besked på Twitter.

Retssagen i byen Greensboro i delstaten North Carolina skulle afgøre om kampagnebidrag, som Edwards havde modtaget fra rige støtter, var blevet brugt på at skjule hans affære.

Edwards modtog næsten en million dollar fra den rige advokat Fred Baron fra Texas og Rachel "Bunny" Mellon, der er enke efter millionæren og bankmanden Paul Mellon.

/ritzau/AFP