Udland

USA efterforsker topfolk i Venezuela for narkohandel

Præsidenten for nationalforsamlingen i Venezuela beskyldes for at være leder af narkokartel.

Formanden for Venezuelas nationalforsamling mistænkes af amerikanske myndigheder for sammen med andre topfolk i det latinamerikanske land at være involveret i handel med kokain og hvidvaskning af narkopenge.

Det skriver avisen Wall Street Journal.

Føderale anklagere i Miami og New York er sammen med det amerikanske narkopoliti i gang med at undersøge påstande om, at højtstående personer i Venezuela er involveret i smugling af kokain til Nordamerika.

Den amerikanske avis har talt med adskillige personer, der har kendskab til den igangværende efterforskning, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Myndighederne i USA har indledt efterforskningen på baggrund af informationer fra tidligere kokainsmuglere, afhoppere fra det venezuelanske militær samt folk, der har været tæt på magtens centrum i landet.

Venezuelas præsident, Nicolás Maduro, er ikke omfattet af undersøgelsen.

Men det er en af Maduros nærmeste, Diosdado Cabello.

Cabello, der ud over at være præsident for parlamentet også er næstformand for det regerende socialistparti, lagde i sidste måned sag an mod over 20 lokale journalister for bagvaskelse, fordi de havde sat hans navn i forbindelse med narkohandel.

En kilde fra det amerikanske justitsministerium siger til Wall Street Journal, at Diosdado Cabello er "hovedmålet for efterforskningen."

Kilden tilføjer, at "omfattende beviser" peger i retning af, at Cabbelo er en af lederne af et narkokartel, der også omfatter topfolk fra militæret og det politiske apparat.

- Det er en kriminel organisation, siger den anonyme kilde.

Skulle efterforskningen munde ud i konkrete anklager, kan det vise sig svært at få de mistænkte stillet for en amerikansk domstol.

Med mindre de rejser ud af Venezuela, vil det være umuligt at anholde dem, skriver Wall Street Journal.

Amerikanske regeringer og oppositionsledere i Venezuela har i årevis beskyldt landets regeringer, først under præsident Hugo Chávez og siden hans afløser Maduro, for at være involveret i narkohandel.

Det er blevet afvist fra Caracas, der kalder beskyldningerne ubegrundede, og siger, at de er led i en amerikansk kampagne for at få afsluttet mange års socialistisk styre i landet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.