Udland

USA er mest bekymret for Iran

Den amerikanske efterretningstjeneste samler flest informationer om Iran i sin spionage på nettet.

USA er mest bekymret for Iran

Iran, Pakistan og Jordan ligger øverst på listen over lande som USA's militære efterretningstjeneste, NSA, samler informationer om.

Hemmeligstemplede dokumenter viser ifølge den britiske avis The Guardian, at NSA bruger et dataprogram kaldet "Boundless Informant", der giver brugeren mulighed for at vælge et land, som de vil se flest informationer om.

Programmet giver angiveligt også mulighed for at udvælge bestemte detaljer, man ønsker at se, i bunken af de indsamlede informationer.

The Guardian og andre aviser er de sidste par dage kommet med en række afsløringer af, hvordan USA overvåger teletrafik og aktivitet på serverne til selskaber som Google, Facebook, Apple, Microsoft.

Ifølge dokumenter, som The Guardian har fået indsigt i, samler USA mest information ind fra Iran.

Pakistan ligger på en andenplads, mens Jordan kommer ind på en tredjeplads. Egypten er på fjerdepladen og Indien på femtepladsen.

Afsløringerne om, at USA kan tappe oplysninger om udlændinge på Facebook og andre sociale tjenester, har medført vrede reaktioner fra Europa.

- Den amerikanske regering må sikre klarhed om disse monstrøse beskyldninger om total overvågning af forskellige telekommunikations- og internettjenester, siger Peter Schaar, der er Tysklands ansvarlige for databeskyttelse og informationsfrihed, blandt andre.

- Erklæringer fra USA's regering, at overvågningen ikke var rettet mod amerikanske borgere, men kun mod personer uden for USA, beroliger mig ikke det mindste, tilføjer han.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.