USA evakuerer ambassade i Beirut

USA's ambassade i Beirut trækker det meste personale ud af Libanon efter trusler.

Udland 6. september 2013 15:59 - Opdateret 6. september 2013 16:03

USA evakuerer ambassade i Beirut

USA's ambassade i Beirut oplyser, at den har evakueret det meste personale og deres pårørende fra Libanon på grund af "trusler mod den amerikanske mission og dens stab."

- Den 6. september 2013 besluttede Udenrigsministeriet at trække alt ikke absolut nødvendigt personale hjem fra Libanon på grund af trusler mod den amerikanske mission og dens stab, hedder det i en officiel erklæring på ambassadens hjemmeside.

Der er ingen detaljer om specifikke trusler mod den amerikanske repræsentation, eller om hvor mange mennesker der er berørt.

Beslutningen kommer på et tidspunkt, mens den amerikanske præsident, Barack Obama, lægger pres på Kongressen for at indlede en militær intervention i Syrien.

Obamas ønske om at intervenere er ifølge præsidentens eget udsagn, at Syriens præsident, Bashar al-Assad, har benyttet kemiske våben mod sit eget folk 21. august.

Amerikanerne har fremlagt beviser for angrebet, som de mener, har kostet flere end 1400 mennesker livet.

USA har tidligere sagt, at det var udelukket, at landet ville intervenere militært på egen hånd, og planen har tidligere været, at blandt andre briterne skulle medvirke.

Men den britiske premierminister, David Cameron, fik nej til britisk medvirken ved en afstemning i Underhuset.

Det amerikanske udenrigsministerium har allerede frarådet amerikanere at rejse til Libanon og opfordret dem, der allerede befinder sig i landet, til at rejse væk.

/ritzau/AFP

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...