Udland

USA får 10. delstat med homobryllupper

Amerikanere, som kæmper for homoseksuelles ret til at gifte sig, får inden længe en ny milepæl i USA.

USA får 10. delstat med homobryllupper

Ny sejr for bøsser og lesbiske i USA.

Amerikanerne er snart på vej til at få sin 10. delstat, der tillader ægteskaber mellem homoseksuelle par.

Der er tale om den lille Rhode Island, der ligger i den nordøstlige del af landet.

- Vi vil have velkommen-måtten fremme. Vi vil atter engang bekræfte vores arv som et sted, der er tolerant og anerkendende over for diversitet, siger guvernør Lincoln Chafee efter en afstemning i delstatens senat onsdag.

Her sagde et flertal ja til en ny lov, som tillader personer af samme køn at gifte sig. Nu skal lovforslaget godkendes af Repræsentanternes Hus i Rhode Island for at blive ført ud i livet.

Udviklingen i Rhode Island er den seneste milepæl for sociale aktivister, der kæmper for bøsser og lesbiskes rettigheder i USA.

Sidste november sagde vælgerne ja til homoægteskaber i Maine, Maryland og Washington. De slutter sig dermed til delstaterne Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire, New York og Vermont.

En gruppe på 80 borgmestre - heriblandt Michael Bloomberg fra New York, Rahm Emanuel fra Chicago og Antonio Villaraigosa fra Los Angeles - præsenterede tidligere på året en kampagne, der skal vinde støtte til homoægteskaber.

- Der er et klart momentum, og der kommer flere stater og flere lande, indtil alle par kan få friheden til at gifte sig, siger Evan Wolfson fra gruppen Freedom to Marry.

New Zealand, Frankrig og Uruguay er de seneste eksempler på lande, hvor to personer af samme køn kan blive gift.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.