USA får atletik-VM uden ansøgning

Den amerikanske by Eugene bliver vært for VM i atletik i 2021. Atletikforbundet droppede ansøgningsproces.

Den amerikanske by Eugene har fået værtsskabet for VM i atletik i 2021.

Den overraskende nyhed meddelte det internationale atletikforbund efter et møde i Beijing torsdag. Overraskende fordi den sædvanlige ansøgningsproces endnu ikke har været afviklet.

Eugene er den næststørste by i staten Oregon, som traditionelt fylder meget i amerikansk atletik, og ledelsen i det internationale forbund mener da også, at det hele - lige fra Oregons guvernør til USA's olympiske komité og tv-selskabet NBC - passer i et perfekt samarbejde.

- Ved at give VM til Eugene har IAAF's øverste råd taget en klar strategisk beslutning, som giver os mulighed for at udnytte en unik mulighed, som måske aldrig opstår igen.

- De offentlige myndigheder, den private sektor, den nationale olympiske komité og et særligt entusiastisk publikum har sluttet sig sammen, lyder begrundelsen fra IAAF's præsident Lamine Diack.

- Selv om denne beslutning adskiller sig fra den sædvanlige procedure, er jeg glad for, at mine kolleger forstod, hvilken enorm mulighed det er for os at få adgang til et nøglemarked og har taget en beslutning, som er god for den globale udvikling af vores sport, siger han videre.

Amerikanerne søgte værtsskabet af VM i 2019 og følte sig voldsomt forbigået, da Qatar i stedet fik opgaven.

Ifølge det internationale atletikforbund omgik man også den sædvanlige ansøgningsproces, da den japanske by Osaka blev vært for VM i 2007.

I Sveriges atletikforbund er man imidlertid ikke tilfreds med IAAF's beslutning. Svenskerne havde håbet at kunne trække VM til Göteborg.

- Vi er dybt skuffede og forbandede over, hvordan det her er gået til, og jeg kan konstatere, at der ikke er spillet med åbne kort.

- Vi havde i det mindste regnet med at få lov at aflevere et seriøst bud i henhold til IAAF's egne retningslinjer, siger det svenske atletikforbunds direktør Björn Eriksson i en pressemeddelelse.

Dette års VM bliver holdt i Beijing, mens atletikverdenen skal til London i 2017 og Doha i 2019.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.