Udland

USA: FN-sanktioner vil bide Nordkorea hårdt

De nye sanktioner mod Nordkorea, som FN's Sikkerhedsråd vedtog torsdag, vil blive hårde for atom-landet.

USA: FN-sanktioner vil bide Nordkorea hårdt

De udvidede sanktioner mod Nordkorea, som FN's Sikkerhedsråd enstemmigt vedtog torsdag på grund af landets seneste atomprøvesprængning, vil "bide hårdt".

Det siger den amerikanske FN-ambassadør Susan Rice.

- Tilsammen vil disse sanktioner bide. Og de vil bide hårdt, sagde hun umiddelbart efter, at sanktionerne blev vedtaget i 15-lande store sikkerhedsråd.

- Sanktionerne øger Nordkoreas isolation og øger omkostningerne for Nordkoreas ledere ved at trodse det internationale samfund, tilføjer hun.

Nordkorea sagde forud for mødet, at en ny krig var "uundgåelig" på grund af sydkoreanske-amerikanske militærøvelser. Derfor mener landet, at militæret i Nordkorea har "ret til at udøve et forebyggende atomangreb".

Men sådanne trusler for landet absolut ikke noget ud af, siger Susan Rice.

- Nordkorea vil ikke opnå noget som helst ved at fortsætte med at komme med trusler og provokationer. Det vil kun isolere landet og dets folk yderligere, siger hun.

Den amerikansk udarbejdede resolution "resolution 2094" var et resultat af tre ugers forhandlinger mellem USA og Kina efter Nordkoreas tredje atomprøvesprængning den 12. februar.

Traditionelt set har Kina ofte søgt at beskytte sin nabo fra hård international handling. Men nu blev det tilsyneladende nok, og Kina ønsker da også at se resolutionen gennemført.

- Vi ønsker at se en fuld gennemførelse af resolutionen, siger Kinas FN-udsending Li Baodong.

Han understreger dog, at han gerne ser forhandlinger med nabolandet genoptaget.

- Den højeste prioritet er nu at punktere spændingerne, skrue ned for "varmen" og fokusere på det diplomatiske spor. Vi opfordrer alle berørte parter til at snakke med hinanden, siger han.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.