Udland

USA: Iran skal betale milliarder for drab

Iran afkræves næsten fem milliarder kroner for drab på amerikanske marinesoldater i 1983.

USA: Iran skal betale milliarder for drab

En amerikansk domstol kræver, at Iran betaler 813 millioner dollar (4,9 milliarder kroner) i erstatning for et angreb på amerikanske marinebarakker i Libanon i 1983. Pengene skal fordeles blandt familierne til de 241 soldater, som blev dræbt i bombeangrebet.

I forvejen har bombeangrebet for 29 år siden udløst krav fra amerikanske domstole, der løber op i 8,8 milliarder dollar.

- Iran er på vej til at til få en ganske stor regning for sin støtte til terrorisme, skriver dommer Royce Lambert i kendelsen.

Og beløbet kan vokse yderligere, ifølge Lambert.

- Flere andre sager, som omhandler bombeangreb i Beirut, er fortsat ikke kommet for retten, men de vil sandsynligvis øge beløbet.

I oktober 1983 blev 241 soldater, hovedparten marinesoldater, dræbt, da en lastbil fyldt med sprængstof bragede gennem et sikkerhedshegn og detonerede foran de amerikanske militærbarakker i nærheden af lufthavnen i Beirut.

Samme dag blev 58 soldater fra Frankrig dræbt af en bilbombe i byen. Den libanesiske militsgruppe Hizbollah, som modtager støtte fra Iran, anklages for stå bag begge angreb.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.