USA-legende håner svenske "kujoner" efter OL-nederlag

USA's fodboldkvinder røg sensationelt ud til Sverige ved OL. Der var mere, end målmand Hope Solo kunne klare.

FBL-OLY-2016-RIO-USA-SWE Foto: Scanpix/Evaristo Sa

FBL-OLY-2016-RIO-USA-SWE Foto: Scanpix/Evaristo Sa

Det er næppe i den bedste olympiske ånd at kalde sine modstandere for en flok kujoner.

Det var ikke desto mindre, hvad målmanden for USA's fodboldkvinder gjorde efter det meget overraskende 3-4-nederlag til Sverige i kvartfinalen fredag.

Veteranen og den dobbelte OL-guldvinder Hope Solo var rasende efter nederlaget, som blev en realitet efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

- Vi spillede mod en flok kujoner. Det bedste hold vandt ikke i dag. Det mener jeg, sagde en rødglødende Solo ifølge TT og uddybede:

- De forsøgte ikke at lægge et pres. De ville ikke prøve at åbne kampen, og de prøvede kun at slå kontra med lange bolde.

- Sådan spillede vi også, da Pia var træner for os, sagde hun med henvisning til Sveriges landstræner, Pia Sundhage, der tidligere var træner for USA.

Før sidste straffespark forsøgte Hope at gøre svenskernes skytte Lisa Dahlkvist nervøs ved et pludseligt opstået behov for at skifte handsker - og dermed trække tiden.

Men uden held. Dahlkvist scorede og sendte dermed overraskende Sverige i semifinalen.

- Det er langtfra fair play, når en verdensklassespiller som Hope Solo opfører sig sådan. Men Lisa Dahlkvist er en vinder. Hun smilede bare og sendte så bolden i mål, siger træner Sundhage ifølge TT.

- Det er okay at være en kujon, hvis man vinder, tilføjede hun.

USA's træner, briten Jill Ellis, forsøgte at glatte ud efter Solos udbrud.

- De (Sverige, red.) fulgte deres plan for kampen meget dygtigt. Det er et spørgsmål om at bruge de ressourcer, man har, fornuftigt. Og i sidste ende er resultatet det vigtigste. Ikke hvordan man spillede, siger Ellis.

Det er første gang siden 1991, at USA's kvindelige fodboldlandshold ikke spiller med om medaljer ved et stort mesterskab.

Hope Solo har været med siden 2000. Hun har spillet 202 landskampe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.