USA melder om den laveste smittestigning siden pandemiens start

Kun 6408 fik søndag foretaget en positiv covid-19-test i USA. Det er det laveste antal siden marts sidste år.

USA har registreret et rekordlavt antal smittede, mens cirka 63 procent af den voksne befolkning er vaccineret. (Arkivfoto)

USA har registreret et rekordlavt antal smittede, mens cirka 63 procent af den voksne befolkning er vaccineret. (Arkivfoto)

WASHINGTON D.C.: Søndag registrerede USA det laveste antal smittede med coronavirus, siden pandemien tog fart i landet i marts sidste år.

Således fandt amerikanske sundhedsmyndigheder 6408 nye smittetilfælde søndag. Det er mindre end halvdelen af det daglige gennemsnit i sidste uge på 13.927 smittede.

Samtidig blev der søndag meldt om 164 coronarelaterede dødsfald, hvilket er en del lavere end det daglige gennemsnit i sidste uge på 437 døde.

Californien var den delstat, der stod for flest dødsfald med 121 døde coronapatienter. Her blev der også fundet 524 smittede.

Der kan dog også være en forsinkelse i registreringen af smittede og døde i weekenden.

I alt har USA registreret 34.210.782 smittede siden pandemiens begyndelse og 612.366 coronarelaterede dødsfald. Der bor 333 millioner mennesker i landet.

I absolutte tal står USA både for verdens højeste døds- og smittetal, men tages antallet af indbyggere i betragtning, er der flere lande, som har højere dødsrater end USA, herunder Peru, Ungarn og Tjekkiet.

USA har således 184 døde per 100.000 indbyggere, mens Peru, Ungarn og Tjekkiet har henholdsvis 586, 301 og 281 døde per 100.000 indbyggere.

Omkring 63 procent af landets voksne befolkning har modtaget mindst et stik med en vaccine mod coronavirus, viser tal fra USA's Center for Sygdomskontrol og Forebyggelse (CDC).

I maj sigter præsident Joe Bidens administration efter, at 70 procent af befolkningen over 18 år har fået mindst en dosis af en vaccine.

CDC vurderer, at hvis man ser på den samlede befolkning, inklusive personer under 18 år, så er 40 procent fuldt vaccineret.

Tempoet for vaccineudrulningen varierer imidlertid meget i de forskellige delstater i USA. Staterne i den nordøstlige del og langs vestkysten er blandt dem med den højeste andel af vaccinerede. Det går derimod langsommere i de sydlige stater.

USA har taget tre forskellige vacciner i brug. Vaccinerne fra selskaberne Moderna og Pfizer/BioNTech, der gives i to doser, samt vaccinen fra Johnson & Johnson, der kræver et enkelt stik.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Politi undersøger mistænkeligt dødsfald - en anholdt
Luk