Udland

USA: Myndighederne bekræfter brødre som mistænkte

To brødre på 26 og 19 år er mistænkt for bombeangrebene i Boston, bekræfter amerikanske myndigheder.

USA: Myndighederne bekræfter brødre som mistænkte

Amerikanske myndigheder bekræfter, at det er to brødre, der er mistænkt for bombeangrebene ved Boston Marathon, der mandag kostede tre mennesker livet og sårede 180.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Brødreparret er henholdsvis 26 og 19 år. Ifølge det amerikanske tv-netværk NBC er den ældste bror født i Rusland, mens lillebroren er født i Kirgistan.

Storebroren blev tidligere fredag dræbt i en skudduel med politiet, mens den 19-årige stadig er på fri fod.

Han bliver nu jagtet af tusindvis af politifolk, mens myndighederne i staten Massachusetts har bedt samtlige indbyggere i hele Boston til at blive inden døre.

- Bliv indendørs og lås døren. Lad vær med at åbne for nogen, med mindre vedkommende identificerer sig korrekt som en politimand, siger guvernøren i Massachusetts Deval Patrick ifølge Reuters.

Alt offentlig transport er ligeledes blevet aflyst.

Ifølge Boston Politi er den 19-årige terrorist og menes at have sprængstoffer på sig, hvilket bekymrer de amerikanske myndigheder.

Forbundspolitiet FBI frigav torsdag overvågningsbilleder af de to brødre, som de på daværende tidspunkt henviste til som mistænkt nummer et og mistænkt nummer to.

Sent torsdag aften lokal tid blev en politimand skuddræbt på Massachusetts University of Technology (MIT), der ligger vest for Boston .

Efterfølgende førte et biltyveri på universitet angiveligt til en vild biljagt, der endte i bydelen Watertown, der ligger vest for universitetet. Her opstod der tilsyneladende en skudduel mellem to unge mænd og politiet, og der blev muligvis også kastet med sprængstoffer.

Ifølge en talsmand fra Det Hvide Hus blev den amerikanske præsident Barack Obama vækket natten til fredag og orienteret om situationen.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.