USA nægter immigranter på offentlige ydelser statsborgerskab

Donald Trumps administration har mandag annonceret nye stramme regler for immigranter på offentlige ydelser.

USA vil i fremtiden nægte immigranter på offentlige ydelser permanent opholdstilladelse og statsborgerskab.

Det fremgår af nye regler, som den amerikanske præsident Donald Trumps administration mandag har annonceret.

Det er et tilbageslag for de millioner af latinamerikanske immigranter, der håber på at sikre sig amerikansk statsborgerskab.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Det kan nemlig blive svært med de nye regler. Mange er dem er afhængige af offentlige ydelser som madkuponer og Medicaid (statsfinansieret sygesikring for personer med lav indkomst, red.) ved siden af deres lavtlønnede job.

Trump-administrationens beslutning betyder desuden, at immigranter, der allerede er i USA og er på offentlige ydelser, ikke længere vil kunne få greencards eller amerikansk statsborgerskab.

Det eftertragtede amerikanske greencard er en type visum, der giver opholds- og arbejdstilladelse i USA i ti år.

- For at beskytte fordelene for amerikanske statsborgere, bliver immigranter nødt til økonomisk at være selvforsynende, siger præsident Donald Trump i en udtalelse fra Det Hvide Hus.

- Et stort antal personer, der ikke er statsborgere, og deres familier har udnyttet vores generøse offentlige ydelser. Det er begrænsede ressourcer, der ellers kunne været gået til udsatte amerikanere, lyder det videre.

De nye regler kan potentielt ramme omkring 22 millioner immigranter, der befinder sig lovligt i USA, men som ikke er statsborgere. Det skriver AFP.

Ifølge Det Hvide Hus benytter mindst én person i halvdelen af alle husstande bestående af personer, der ikke er statsborgere, sig af Medicaid.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.