Udland

USA placerer destroyer ud for Sydkorea

Den anspændte situation og krigstruslerne fra Nordkorea får USA til at optrappe sit militære engagement.

USA placerer destroyer ud for Sydkorea

USA har indsat en destroyer ud for den sydkoreanske kyst som endnu en foranstaltning mod et eventuelt missilangreb fra Nordkorea.

Det er den seneste i en serie af offentliggjorte amerikanske tiltag for at imødegå truslerne fra Nordkorea.

I stedet for at vende tilbage til sin hjemhavn i Japan er USS Fitzgerald flyttet til den sydvestlige kyst efter at have deltaget i de årlige fælles militærøvelser med styrker fra USA og Sydkorea.

Det oplyser en embedsmand i det amerikanske forsvar til nyhedsbureauet AFP på betingelse af anonymitet.

Indsættelsen af destroyeren kom få timer efter parlamentet i Nordkorea vedtog en lov, der formaliserer landets status som en atomvåbenmagt.

- Atomvåben er fundamentet for fred og velstand i Nordkorea, og et afskrækkelsesvåben, der sikrer fred, siger landets leder, Kim Jong-un, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Den koreanske halvø er blevet fanget i en ond cirkel af eskalerende spændinger, siden Nordkorea lancerede en langtrækkende raket i december og fulgte op med en atomprøvesprængning i februar.

Efterfølgende FN-sanktioner og de militære øvelser i Sydkorea er blevet brugt af styret i Pyongyang til at retfærdiggøre en bølge af stadig mere alvorlige trusler mod Seoul og Washington, herunder advarsler om missilangreb og atomkrig.

På den baggrund er forskydningen af USS Fitzgerald "et forsigtig træk", siger den amerikanske embedsmand.

Mandag meddelte det amerikanske militær, at det har indsat jagerfly af typen F-22 Raptor i Sydkorea som led i militærøvelsen.

En talsmand for Pentagon siger, at flyene er et "vigtigt signal" om USA's forpligtelse over for sin militære alliance med Sydkorea.

- Nordkoreanerne har et valg. De kan fortsætte med at engagere sig i provokationer, med krigerisk, overophedet, uansvarlig retorik, eller de kan vælge vejen til fred, siger talsmand George Little.

Nordkorea har truet med at slå til mod det amerikanske fastland og amerikanske baser i Stillehavet som reaktion på, at amerikanske bombefly af typen B-52 og B-2 stealth, der kan medbringe atomvåben, deltager i militærøvelsen.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.