Udland

USA's øverstkommanderende i Sydkorea dropper hjemrejse

Amerikansk general aflyser møder i Kongressen på grund af konflikten med Nordkorea.

USA's øverstkommanderende i Sydkorea dropper hjemrejse

Den øverstkommanderende for de amerikanske styrker i Sydkorea, general James Thurman, har aflyst en planlagt rejse til Washington på grund af konflikten med Nordkorea.

Thurman var indkaldt af tre udvalg i Kongressen. Sandsynligvis for at drøfte USA's reaktion på de mange trusler fra det nordkoreanske styre i Pyongyang.

- I betragtning af den nuværende situation vil general Thurman forblive i Seoul i denne uge som en fornuftig foranstaltning, siger oberst Amy Hannah, talskvinde for de amerikanske styrker i Sydkorea.

Nordkoreas tætteste allierede, Kina, er også begyndt at røre på sig med en slet skjult irettesættelse af provokationerne.

Det skete, da Kinas præsident, Xi Jinping, søndag kritiserede Nordkorea uden at nævne landet ved navn.

Han fastslog, at intet land "skal få lov til at kaste en region og endog hele verden ud i kaos af selviske grunde".

Nordkorea har reageret voldsomt på skærpede FN-sanktioner, efter landet i februar gennemførte sin tredje atomprøvesprængning.

Regimet har erklæret "krigstilstand" i forholdet mellem Nord- og Sydkorea og truet med militær gengældelse, også med atomvåben, hvis Sydkorea og USA ikke afbryder en militærøvelse, der afsluttes ved udgangen af måneden.

Aflysningen af Thurmans hjemrejse er det seneste tegn på USA's voksende bekymring efter en måneds krigerisk retorik fra Nordkorea.

USA har allerede opgraderet planerne for sit missilforsvar i Alaska og stillehavsøen Guam, hvor amerikanerne både har en fly- og en flådebase.

I weekenden udskød USA en længe planlagt missiltest ud for Californien, for "at undgå enhver misforståelse eller fejlfortolkning" af formået med øvelsen i lyset af spændingerne med Nordkorea.

Til trods for Nordkoreas mange bombastiske udsagn er der ingen tegn på, at landet er ved at gøre sin hær klar til krig, vurderer den britiske udenrigsminister, William Hague, over for tv-stationen Sky.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.