Udland

USA sender delegation til begravelse af Chavez

USA håber at sende et signal om forsoning ved at deltage i begravelsen af Venezuelas præsident Hugo Chavez.

USA sender delegation til begravelse af Chavez

USA vil sandsynligvis være repræsenteret, når Venezuelas kontroversielle og farverige præsident Hugo Chavez begraves fredag.

For amerikanerne ventes at sende en delegation til ceremonien og håber, at det vil blive opfattet som et forsonende signal.

USA har heller ikke planer om at gengælde udvisningen af to amerikanske diplomater, der fandt sted samme dag, som Chavez døde, oplyser amerikanske embedsfolk ifølge Reuters.

Præsident Barack Obama sendte kondolencer til Venezuela i afmålte vendinger efter tirsdagens meddelelse om dødsfaldet. Her gav han udtryk for USA's interesse i at etablere et konstruktivt forhold til Venezuela.

Det er endnu uvist, hvem der skal repræsentere USA ved begravelsesceremonien. Det vil Det Hvide Hus oplyse senere.

Modstandere af Hugo Chavez håber på en frisk start på det anstrengte forhold mellem Venezuela og USA, som Chavez rettede alle former for beskyldninger imod.

- Han var meget dominerende og enerådig. Han brugte statens magtbeføjelser på en meget vilkårlig måde. Som om det var hans ejendom, siger Juan Vendrell, en 58-årig ingeniør med bopæl i et velhaverkvarter i Caracas.

- Jeg vil gerne have forandringer og en tilbagevending til demokrati, siger han.

Hundredtusindvis af sørgende tilhængere viste onsdag den sidste respekt over for landets leder siden 1999, da de gennem gaderne i hovedstaden Caracas fulgte en ligvogn med Chavez liggende i en kiste draperet i landets blå, røde og gule flag.

Chavez bukkede under efter næsten to års kamp med en kræftsygdom, som adskillige operationer ikke fik has på.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.