USA sender flere soldater for at generobre IS-hovedstad

560 ekstra amerikanske soldater sendes til Irak for at hjælpe med at generobre Iraks næststørste by fra IS.

Udland 11. juli 2016 18:03

USA vil sende 560 ekstra soldater til Irak for at bistå de irakiske styrker i kampen for at generobre Mosul fra den militante gruppe Islamisk Stat (IS). Mosul er Iraks næststørste by og Islamisk Stats de facto-hovedstad.

- Jeg er glad for at kunne fortælle i dag, at USA skal hjælpe de irakiske styrker i deres bestræbelser på at generobre Mosul ved at sætte 560 ekstra soldater ind, siger den amerikanske forsvarsminister, Ash Carter, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Med disse ekstra amerikanske styrker giver det os en unik mulighed for at lykkes med dette på et afgørende tidspunkt.

Det ekstra mandskab vil bringe det samlede antal amerikanske militærfolk i Irak op på godt 4600.

Forsvarsministerens udmelding kommer, to dage efter at den irakiske regering annoncerede, at irakisk militær har fravristet Islamisk Stat kontrollen med en militær luftbase i det nordlige Irak syd for Mosul.

Basen ses som regeringsstyrkernes springbræt til at rykke videre mod Mosul og generobre den fra den islamistiske gruppe, fortalte Iraks premierminister, Haider al-Abadi, lørdag.

Mosul har været under Islamisk Stats kontrol siden juni 2014, hvor jihadisterne indtog store dele af Irak og udførte grusomheder, herunder henrettelser, massebortførelser og voldtægter.

Islamisk Stat kontrollerer også områder i nabolandet Syrien, men har det seneste halvandet år mistet en fjerdel af de områder, gruppen kontrollerede i de to lande.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...