USA ser optimistisk på mulighed for handelsaftale med Kina

Ifølge Det Hvide Hus er der udsigt til et snarligt gennembrud i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina.

Der er optimisme i Det Hvide Hus med hensyn til, at USA og Kina bliver enige om en handelsaftale. Det sagde Stephanie Grisham (foto), der er pressechef i præsidentboligen, torsdag.  (Arkivfoto).

Der er optimisme i Det Hvide Hus med hensyn til, at USA og Kina bliver enige om en handelsaftale. Det sagde Stephanie Grisham (foto), der er pressechef i præsidentboligen, torsdag. (Arkivfoto).

WASHINGTON D.C.: Den amerikanske regering ser optimistisk på muligheden for snart at indgå en handelsaftale med Kina.

Det siger Stephanie Grisham, der er pressechef i Det Hvide Hus, i et interview torsdag med tv-kanalen Fox News.

- Jeg kan ikke kommentere samtalerne med Kina, men vi er meget, meget optimistiske omkring, at en aftale snart falder på plads, siger hun.

Torsdagen igennem har det bølget frem og tilbage med meldinger, som peger i hver sin retning i handelsstriden mellem verdens to største økonomier.

Først kom der en officiel melding fra Kina, om at en ophævelse af toldsatser vil være del af en kommende delaftale.

Det blev efterfølgende bekræftet af unavngivne kilder i USA's regering - over for både Bloomberg News og The Wall Street Journal.

Men senere blev det modsagt af to andre anonyme kilder fra administrationen.

Det kinesiske handelsministerium oplyste ellers tidligere torsdag, at forhandlerne fra Kina og USA er blevet enige om i faser at tilbagerulle told på hinandens varer i forbindelse med en kommende delvis handelsaftale, som præsident Donald Trump annoncerede i oktober.

- Handelskrigen begyndte med toldafgifter, og den bør ende med fjernelse af toldafgifter, sagde talsmand i det kinesiske handelsministerium Gao Feng på et pressemøde.

USA's præsident, Donald Trump, har brugt told på import fra Kina til milliarder af dollar som sit væsentligste våben i den næsten halvandet år lange handelsstrid. Kina har svaret igen ved at lægge told på amerikanske varer.

Udsigten til en tilbagerulning af de amerikanske toldsatser, selv i etaper, har mødt hård modstand fra Trump-rådgivere både i og uden for Det Hvide Hus, skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Der er ingen specifik aftale om at rulle toldsatser tilbage i faser, sagde Michael Pillsbury fra Hudson Institute torsdag.

Torsdagens udmelding fra Kina var derfor udtryk for "ønsketænkning", siger Pillsbury, der er ekstern rådgiver for Det Hvide Hus.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.