Udland

USA: Spejdere tav om sexmisbrug i årevis

Hundredvis af sager om sexmisbrug er blevet fejet ind under gulvtæppet af de amerikanske drengespejdere.

USA: Spejdere tav om sexmisbrug i årevis

De amerikanske drengespejdere i US Boy Scouts har dækket over flere hundrede tilfælde af mulige sexovergreb, skriver The Los Angeles Times.

Avisen har haft adgang til 1600 fortrolige filer fra årene 1970 til 1991 og fandt flere end 500 sager, hvor spejderorganisationen fik kendskab til misbrug, enten direkte fra drengene selv, fra deres forældre, personale eller anonyme tips.

I flere end 80 procent af sagerne fandt avisen ingen tegn på, at spejderne gik til myndighederne med sagerne.

Samtidig forsøgte organisationens embedsmænd i flere end 100 af tilfældene aktivt at skjule påstandene eller lod de mistænke forbrydere sige op og selv finde på en begrundelse.

Los Angeles Times har talt med folk i organisationen, der fortæller, at spejderne ønskede at dække over sagerne for at skåne de unge ofre for forlegenhed.

Resultatet var dog, at nogle af de mistænkte begik overgreb mod andre børn, skriver avisen.

US Boy Scouts har udsendt en offentlig undskyldning til ofrene, men skriver, at organisationen altid har samarbejdet med myndighederne. Siden 2010 har det været officiel politik at indberette mistanke om misbrug til myndighederne.

- Boy Scouts of America mener, at et tilfælde af misbrug er ét for mange, siger talsmand Deron Smith til nyhedsbureauet AFP.

Organisationen har længe forsøgt at holde filerne væk fra offentlighedens søgelys. Men retten i Oregon har beordret, at organisationen frigiver omkring 1200 filer fra 1965 til 1985, og spejderne kan nu se frem til en bølge af retssager.

Organisationen, der har omkring fire millioner medlemmer, blev grundlagt i 1910 og tillader stadig ikke medlemmer og ledere at være åbent homoseksuelle.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.