USA tager føringen i Ryder Cup

Amerikanerne har lagt sig i spidsen af den legendariske golfturnering Ryder Cup med stillingen 5-3.

USA tager føringen i Ryder Cup

Amerikanerne har taget teten efter den første dag i den prestigefylde golfdyst mellem USA og Europa, Ryder Cup. Stillingen er således 5-3 i amerikansk favør.

Amerikanerne sikrede sig føringen ved at vinde eftermiddagens fourballs 3-1, efter at der stod 2-2 efter de såkaldte foursomes tidligere på dagen.

Undervejs imponerede det amerikanske talent Keegan Bradley, der sammen med den erfarne Phil Mickelson sikrede to af staternes point.

Mickelson har dermed indkasseret ni point for USA i Ryder Cup, og det er rekord.

- Turneringen sætter følelser i gang hos alle spillerne, både gode og dårlige, og det her har været en af de største opture, jeg har haft.

- Jeg er bare vild med at spille med Keegan. Han spillede godt hele dagen, og det holdt mig oppe. Det har været fantastisk, siger rekordholderen.

USA's største stjerne Tiger Woods imponerede til gengæld ikke. Han tabte begge sine dyster sammen med sin makker Steve Stricker.

Verdens nummer et, irske Rory McIlroy, var i aktion i både foursomes og fourballs sammen med sin landsmand Graeme McDowell. Men det var med blandet succes. Det blev til en sejr tidligere på dagen, mens de indkasserede et nederlag i fourballs.

- Det var naturligvis en kæmpe optur at vinde i morges, mens det ikke gik så godt, som vi kunne have tænkt os, da vi skulle forsøge at komme tilbage i eftermiddag, erkender Rory McIlroy.

Ved en foursome spilles der to-mod-to, hvor hvert hold kun har en bold i spil.

Ved fourballs spilles der igen to-mod-to, men hver spiller benytter her sin egen bold. Når hullet afsluttes, er det den bedste score blandt de fire spillere, som vinder hullet.

Også lørdag spilles der både foursomes og fourballs, mens turneringens sidste dag byder på singler, hvor amerikanerne og europæerne dyster en mod en.

Turneringen, der finder sted hvert andet år, spilles denne gang i Medinah Country Club ved Chicago.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst