USA: The Boss bør skrive ny nationalsang

Ifølge meningsmåling foretrækker amerikanerne Bruce Springsteen som komponist af eventuel ny nationalsang.

USA: The Boss bør skrive ny nationalsang

22 procent af amerikanerne peger på rockstjernen Bruce Springsteen som deres foretrukne komponist, såfremt der skal skrives en ny nationalsang som afløser for "The Star-Spangled Banner".

Det viser en meningsmåling lavet for CBS-programmet "60 Minutes", ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er mere end de 19 procent, som mener countrysangerinden Dolly Parton vil være bedst til at løse opgaven eller de 18 procent, der foretrækker soullegenden Stevie Wonder.

Bob Dylan, der for nylig blev hædret af præsident Barack Obama med USA's højeste civile orden, foretrækkes af 10 procent af de 1026 deltagere i meningsmålingen. Rapperen Jay-Z støttes af otte procent, mens fem procent foretrækker Madonna.

"The Star-Spangled Banner" har siden 1931 været USA's officielle nationalsang. Sangen er baseret på et digt af Francis Scott Key om den britiske flådes bombardement af Fort McHenry i Baltimore i Maryland i 1812.

Før 1931 var nationalsangen "My Country `Tis Of Thee". Den nuværende er sammen med den britiske nationalsang "God Save The Queen" blandt de ganske få, som ikke indeholder navnet på et land i teksten.

"The Star-Spangled Banner" bliver sunget i USA før de fleste større sportsarrangementer. Oftest nøjes kunsterne med at mime til sangen, som tit kritiseres for at være for svær at synge på grund af dens mange høje toner.

Ved Super Bowl-finalen i 1998 stod Billy Joel for at synge nationalhymnen.

- Mellem dig og mig, så er det ikke en særlig god sang. Ingen kan ramme de høje toner. Men det er en god måde at sikre sig Super Bowl-billetter på, har Billy Joel tidligere fortalt.

Han optrådte også med nationalsangen ved Super Bowl i 2007.

/ritzau/